To føringer var ikke nok

U/17-landsholdet var foran både 1-0 og 2-1. Alligevel kom holdet til kort mod et stærkt fransk mandskab, der fortjent vandt 4-2. Dermed sluttede Danmark på en tredjeplads i den stærkt besatte firenationers-turnering. Næste opgave er 2. EM-kvalifikationsturneringen i Kroatien.

Kevin Mensah scorede et fantastisk mål fra 45 meters afstand. Foto Per KjærbyeU/17-landsholdets træner, Glen Riddersholm, havde på forhånd udtrykt sin respekt for dagens franske modstander, der levede op til Riddersholms forventninger ved at sætte de danske talenter under pres fra starten. Men efter at have rystet de værste nerver af sig, spillede holdet sig mere og mere ind i kampen og første mål var dansk, da Martin Lund Petersen i det 18. minut brød igennem i et kontraløb og scorede sikkert til 1-0.
 
Føring holdt blot tre minutter, før Clement Grenier opsnappede en dansk pasning som han sikkert omsatte til fransk udligning. Herefter stod der Frankrig på resten af halvlegen, som meget nemt kunne have resulteret i flere franske scoringer. Men Danmark holdt skindet på næsten.
 
I stedet var det Danmark, der fik en drømmestart på 2. halvleg. Efter et hjørnespark sprang bolden ud til Kevin Mensah, som stod godt 45 meter fra målet. Trods afstanden sparkede Viborg-spilleren resolut til bolden, der gik i en bue over den franske keeper og ind i målet til dansk 2-1 føring.
 
Trods føring var det tydeligt, at U/17-landsholdet var mærket ovenpå det hårde program med tre kampe på fire dage, og koncentrationen begyndte at falde. Frankrig udlignede i det 54. minut, og bragte sig yderligere foran 12 minutter før tid. I et forsøg på at udligne satse U717-landsholdets butikken, hvilket blev straffet med endnu en fransk scoring til slutresultatet 4-2.
 
”Det er ikke en ufortjent fransk sejr. Men efter vi kommer bagud 3-2 skaber vi nogle chancer, der gør, at vi selv har muligheden for at hive uafgjort hjem, så det ærgrer mig lidt, at Frankrig får det sidste mål. Det synes jeg giver et forkert billede af kampen,” siger Glen Riddersholm, der var imponeret over franskmændene.
 
”Jeg tror, det er det stærkest hold, jeg har mødt i min tid som landstræner, men alligevel er jeg meget, meget tilfreds. Vi består som hold og får vist, at vi har en god og bred årgang, hvilket også gør det svært at skulle vælge de 18-spillere, der skal forsøge at kvalificere os til EM-slutrunden i marts måned,” fortæller Glen Riddersholm og henviser til 2. EM-kvalifikationsrunde i Kroatien 19-24. marts, hvor Danmark møder Kroatien, Schweiz og Belgien i kampen om en plads i EM-slutrunden i Tyskland i maj måned.

 
Kamprapport
Kamp Danmark - Frankrig
Hold U/17-landsholdet
Status Algarve Cup, Portugal
Dato Tirsdag den 5. februar 2008, kl. 09.30
Resultat 2-4 (1-1)
Dommer Joao Capela (Portugal)
Linjedommere Vitor Andrade / Joâo Ferreirs (begge Portugal)
Reservedommer Stuart Attwell (England)
Sted Estádio Capitâo Josino Costal – Lagoa
Tilskuere 175
Startopstilling
1 Nicolai O. Larsen Lyngby
2 Jens Larsen Brøndby
4 Alexander J. Andersen FK Viborg
5 Nicolai M. Boilesen Brøndby
6 Kasper Hansen FC Midtjylland
7 Martin Lund Pedersen OB
10 Emil Larsen Lyngby
11 David Boysen AB

12

Azad Corlu Brøndby

13

Søren Madsen Esbjerg
18 Kevin Mensah FK Viborg
Kampforløb
Min
Status
Spiller
18
1-0
Martin Lund Pedersen (OB)
21
1-1
Clement Grenier (OL Lyon)
42
2-1
Kevin Mensah (FK Viborg)
53
2-2
Yannis Tafer ( OL Lyon)
65
2-3
Yannis Salibur (Lille SOC)
76
2-4
Clement Grenier (OL Lyon)
Ind og udskiftninger
Min Ind Ud
41 Nr.53 – Jakob Nielsen (FC Midtjylland) Nr. 5 – Nicolai Boilesen
48 Nr. 8 – Christian Eriksen (OB) Nr. 2 – Jens Larsen
62 Nr. 17 – Martin Braithwaite (Esbjerg fB) Nr. 7 – Martin Lund Pedersen
74 Nr. 14 – Daniel Lindsten (B. 93) Nr. 10 – Emil Larsen
Advarsler/Udvisninger
Min Type Spiller
65
Advarsel David Boysen
Ikke benyttet
3 Mathias R. Larsen (Anfører) Brøndby IF
9 Nicola Saric Herfølge BK
16 Mikkel Hasling FC København
Af: Jacob Wadland - 05. februar 2008, 01:43

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første