Søren Kaalund ny landsholdslæge

Ortopædkirurg Søren Kaalund - tidligere ungdomslandsholdsspiller, klublæge for AaB i 25 år og medlem af DBUs medicinske udvalg - afløser Mogens Kreutzfeldt som læge for landsholdet. Starter i forbindelse med landskampen mod Tjekkiet i næste uge.

Søren Kaalund afløser Mogens Kreutzfeldt som A-landsholdets læge. Foto Per KjærbyeLandsholdenes læge gennem 25 år, Mogens Kreutzfeldt, meddelte i sidste måned, at han vælger at fortsætte sin karriere udenfor sportens verden i det private erhvervsliv.
 
Mogens Kreutzfeldt har parallelt med sine opgaver for DBU gennem årene blandt andet drevet privat praksis, kursusvirksomhed, været vagtlæge ved Det Kongelige Teater, hjulpet sine gode venner blandt politiets motorcykelbetjente og påtaget sig en række internationale opgaver for blandt andet det europæiske fodboldforbund, UEFA.
 
Siden har DBU undersøgt mulighederne for en afløser, og han er nu fundet indenfor fodboldens og DBUs egne rækker.
 
Søren Kaalund, 50 år, har været klublæge for AaB i lige så mange år, som Mogens Kreutzfeldt har været landsholdslæge, og har desuden i korte perioder fungeret som læge for både DBUs Kvinde A-landshold og U/21-landshold.
 
 
Stor erfaring som fodboldlæge
 
”Jeg har kendt Mogens Kreutzfeldt i mange år, og har derfor både fra ham og mine opgaver på Kvindelandsholdet og U/21-landsholdet et indgående indtryk af det særprægede og udfordrende arbejde som landsholdslæge,” forklarer Søren Kaalund, og fortsætter:
 
”Jeg har gennem mit arbejde for AaB også haft et fagligt samarbejde med både Mogens og de andre landsholdslæger omkring vores spillere fra den anden side af bordet så at sige.”
 
”Jeg ser det som min opgave at sikre, at det rent funktionelt fungerer optimalt mellem landsholdet og klubholdene, og at spillerne kommer tilbage til deres klubhold uden overbelastningsskader. Det er generelt vores udfordring at vurdere, hvornår en belastningsskade har risiko for at udvikle sig, eller der eksempelvis blot er tale om træningsømhed, og hvornår spillerne har bedst af at blive trukket ud af træningen eller er fit til at være med,” slutter Søren Kaalund.
 
Den kommende landsholdslæge kommer med hos sin forgænger, når landsholdet fra søndag aften samles på Hotel SAS Radisson i Silkeborg forud for venskabslandskampen mod Tjekkiet onsdag aften på SAS Arena i Herning.
 
 
Tidligere ungdomslandsholds- og divisionsspiller
 
Den kommende landsholdslæge var selv en talentfuld spiller med kampe for DBUs daværende junior- og ynglingelandshold, og han fik debut for AaB i landets bedste række allerede som 17-årig.
 
I sin studietid i Århus spillede han for både Skovbakken og IHF, og han indstillede sin aktive karriere tilbage i AaB, der i mellemtiden havde taget turen helt ned i den daværende 3. Division.
 
Søren Kaalund var stifter af Superliga-lægeforeningen, der i en årrække har arbejdet med udviklingen af fælles retningslinjer og sikret en koordineringen af den medicinske indsats blandt lægerne i landets topklubber. Sidste år blev han medlem af DBUs nye, medicinske udvalg, hvor han har fortsat sit arbejde med fagligt at tilknytte klublægerne til fodboldforbundet.
 
Søren Kaalund har været ortopædkirurgisk overlæge i Randers og Aalborg, og har nu en fuldtids ortopædkirurgisk klinik i Aalborg.
 
Han er gift med Hanne, som er sygeplejerske, og sammen har de tre børn på 13, 17 og 21 år.
 
 
Sundhedssektor fra topklubber
 
DBU benytter i forvejen personer med fast tilknytning til forskellige danske topklubber i sundhedssektoren på A-landsholdet, og derfor fortsætter Søren Kaalund også sit mangeårige engagement hos AaB.
 
Massør Allan Poulsen er således fast tilknyttet OB, og har fungeret som massør på landsholdet første gang ved slutrunderne i 1984 og 1986 og fast siden 1988. Eskild Bram Chrestensen er til daglig fysioterapeut hos SønderjyskE, og har været tilknyttet DBU free lance i godt 20 år først på ungdomslandsholdene og siden VM-slutrunden i 2002 på A-landsholdet.
 
Kiropraktor Johannes Breum var fastansat hos AC Milan, da DBU headhuntede ham fra det italienske landshold til EM-slutrunden i Portugal i 2004. Siden er Johannes Breum vendt hjem til Danmark, og arbejder nu i sin egen klinik med tilknytning til Brøndby IF.
 
Mogens Kreutzfeldt har været tilknyttet både AB og senere Brøndby IF.
 
 
Af: Lars Berendt - 18. marts 2008, 11:35

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første