Per Holm ny dansk U16-landstræner

Per Holm skifter sin stillingsbetegnelse som DBU Talenttræner ud med stillingen som ny U16-landstræner

Per Holm (th) bliver ny U16-landstræner. Her ses han tidligere på året sammen med U17-landsholdets træner, Thomas Frank. Foto: www.fodboldbilleder.dk


Som et led i omstruktureringen af DBUs talentstruktur ansætter DBU to nye landstrænere.

Den første, der skrev under på den stiplede linje i ansættelseskontrakten, er et velkendt ansigt i talentudviklingsverdenen. Valget som ny U16-landstræner faldt nemlig på 49-årige Per Holm, der i øjeblikket er ansat som træner under DBUs talentudviklingsprojekt.

Ansættelsen sker som en del af arbejdet med at optimere en i forvejen velfungerende struktur, som i øjeblikket består af U19-landstræner Per Andersen og U17-landstræner Thomas Frank samt seks DBU talenttrænere.

Man vil fortsat operere med otte trænere men fremadrettet ændre besætningen, så man har fire landstrænere og fire talenttrænere.

Ansættelsen af Per Holm og indenfor kort tid en U18-landstræner betyder, at landstrænerne fremadrettet kommer til at arbejde med et fast landshold:

”Jeg har været med fra start og set, at talentprojektet er kommet godt på vej. Derfor så jeg muligheden som ny U16-landstræner som en god personlig udvikling, hvor jeg fortsat kan være med til at sikre den røde tråd og kontinuiteten i strukturen. Men jeg må også indrømme, at muligheden for at få ansvaret for mit eget hold har vejet tungt i min beslutning,” fortæller Per Holm, der synes at den nye struktur skaber en masse fordele:

”Beslutningen om at øge aktiviteterne for hver enkelt årgang ville med den gamle struktur i praksis være uoverkommeligt med kun to ungdomslandstrænere. Med den nye struktur får vi et fagligt forum, hvor flere har ansvaret for et hold, hvilket vil være med til at løfte diskussionerne og udviklingen. Samtidig kommer der nogle rent logistiske fordele, da vi nu rent planlægningsmæssigt kan have flere aktiviteter på samme tid. Det giver større fleksibilitet og bedre betingelser for samarbejdet med klubberne,” slutter Per Holm

Udover at blive ansvarlig for U16-landsholdets sportslige udvikling og resultater, skal Per Holm også assistere de øvrige landstrænere, og han bliver som en naturlig konsekvens heraf medansvarlig for DBUs arbejde omkring talentudviklingen, og herunder fastholdelsen af ”den røde tråd.”

Per Holm har været DBU Talenttræner i fire år. Før det bestred han jobbet som STU-træner på Sjælland i otte år, og havde inden da trænet ungdoms elitehold i blandt andet Lyngby Boldklub og Næstved IF.

 

Af: Jacob Wadland - 04. november 2011, 11:59

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første