Ny kvindelandstræner ansat fra efteråret

DBU’s nuværende Herre U18-landsholdstræner Nils Nielsen bliver ny træner for Kvinde A-landsholdet fra 1. august.

Nils Nielsen i aktion på banen sammen med tidligere U19-landstræner, Per Andersen. Foto: www.fodboldbilleder.dk.


 

Kvindelandstræner, Kenneth Heiner-Møller stopper som bekendt efter sommerens EM-slutrunde.

DBU har i et kvalificeret kandidatfelt på 11 ansøgere med P-trænerlicens fundet hans afløser i egne rækker. Det bliver således nuværende Herre U18-landsholdstræner, 41-årige Nils Nielsen, der overtager jobbet med en kontrakt med DBU fra 1. august og to år frem.

Nils Nielsen har været ansat som U18-landstræner i DBU regi siden 2012, men har også tidligere været tilknyttet organisationen som talenttræner i 2007/08. Den kommende danske kvindelandstræner har samtidig siden 2000 fungeret som instruktør på DBU’s A-træneruddannelse og har derudover arbejdet i klubberne FC København, OB, AB og senest Brøndby IF før ansættelsen som U18-landsholdstræner i 2012.

”Vi er rigtig glade for at få tilknyttet en så kompetent og erfaren træner som Nils Nielsen til vores bedste danske spillere på kvindesiden. Med Nils får vi en rutineret og visionær træner, der i tanke og handling underbygger det arbejde og den positive udvikling, vi har sat i gang på kvindesiden – herunder også Nils’ erfaring med at skabe den optimale sammenhæng i mellem talentudvikling og landsholdene, der også har været et vigtigt parameter for os,” lyder fra DBU’s, Elitechef, John Helt.

Et område den kommende kvindelandstræner har beskæftiget sig en del med i arbejdet og udviklingen af DBU’s røde tråd på herresiden. Og det er da også en ny landstræner, der ser frem til at få arbejdshandskerne på:

”Det er jo stadig forholdsvis nyt, men jeg er slet ikke i tvivl om, at jobbet ligger perfekt til mig. Det er et enormt interessant og udfordrende jobindhold for mig personligt. Og så er det samtidig et job, hvor man kan få lov at være en rigtig stor del af den spændende udvikling, der er sat i gang på kvindesiden, samt bygge videre på Kenneths (Heiner-Møllers, red.) arbejde også i klubberne, hvilket også har været utrolig vigtig i min beslutning,” siger Nils Nielsen, der dog aldrig har været kvindetræner før:

”Fodbold og spillestilsmæssigt, altså hvordan man udvikler på et spillestilskoncept, er jo noget, der gør sig gældende, uanset om man som træner arbejder på herre- eller kvindesiden. Spillerne på kvindelandsholdet er ligeledes dybt seriøse og engagerede spillere, der bruger en masse ressourcer på fodbolden. Selvfølgelig er der nogle ting, der vil være anderledes fra mit nuværende job, men det handler om at arbejde med en tilgang, at vi skal have det optimale ud af de ting, som spillerne er dygtige til,” understreger Nils Nielsen, der fra sidelinjen tirsdag kunne følge med i lodtrækningen til efterårets VM-kvalifikation.

”Jeg ser enormt frem til at starte og komme i gang med VM-kvalifikationen. Vi har et rigtig godt hold og nogle fantastisk dygtige spillere på det danske kvindelandshold, der vil arbejde benhårdt for en VM-kvalifikation.”

Inden da vil den kommende kvindelandstræner dog også følge holdet fra tilskuerpladserne under deltagelsen ved sommerens EM-slutrunde i Sverige.

DBU vil i de kommende måneder arbejde på at finde en ny U18 landsholdstræner til at overtage efter Nils Nielsen.fra efteråret.

Læs mere her

Nils Nielsens CV

 

Af: Pia Schou Nielsen - 19. april 2013, 08:49

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første