Brøndby IF headhunter Thomas Frank

Bytte, bytte, købmand 1: DBU fritstiller U19-landsholdstræner Thomas Frank til stillingen som cheftræner i Brøndby IF og henter Bent Christensen som ny U19-landsholdstræner.

Thomas Frank med Emiliano Hansen U17-landsholdet
Foto: www.fodboldbilleder.dk


DBU kan bekræfte, at U19-landsholdstræner Thomas Frank bliver fritstillet for at kunne tiltræde stillingen som cheftræner i Brøndby IF med øjeblikkelig virkning.

Det sker efter, Brøndby IF har headhuntet Thomas Frank til stillingen med tiltrædelse under hans kontraktperiode med DBU.

Thomas Frank har netop afsluttet sin opgave med U19-landsholdet i Elite Round til slutrunden om Europamesterskabet.

”Jeg stræbte efter af få chancen som ungdomslandsholdstræner i DBU, det har altid været mit drømmejob. Jeg har været stolt af det, og jeg har følt mig privilegeret og sindssyg glad for at gå på arbejde hver dag. Og her tænker jeg ikke kun på arbejdet med spillerne ude på banerne og samlingerne, men også på samarbejdet med klubberne, på det fantastiske trænermiljø i ungdomslandsholdssektoren og i landstrænergruppen,” fortæller Thomas Frank, og fortsætter:

”Jeg har oplevet en arbejdsplads og et trænermiljø med meget højt til loftet, og hvor vi både har været enige om rammerne, stilen og målsætningerne for det sportslige, og samtidig har kunnet sætte vores personlige præg.  Landstræneropgaven og DBU har udviklet mig gennem de sidste fem år, og jeg vil komme til at savne mine kolleger blandt trænerne og de øvrige ansatte, som har præget mig meget både personligt og fagligt. Så det er selvfølgelig med vemod, jeg forlader DBU som arbejdsplads, men jeg vil fastholde de gode, personlige forhold og relationer, jeg har i DBU.”

”Jeg er blevet tilbudt en helt anden type drømmejob for enhver ambitiøs træner. Det er en kæmpe udfordring og et helt nyt projekt i én af landets førende klubber, som jeg ser meget frem til, og som jeg er taknemmelig for at have fået DBU’s fulde støtte til at tage imod,” slutter Thomas Frank, som i øvrigt henviser til pressemødet og udmeldingerne fra Brøndby IF for så vidt angår hans kommende stilling.

Thomas Frank har været ansat på en funktionærlignende aftale med et halvt års opsigelse, og derfor har hans tiltrædelse i Brøndby IF været forudsat af en aftrædelsesaftale med DBU.

”Vi var ikke i tvivl om, at vi naturligvis skulle give Thomas denne fantastiske chance. Vi er som fodboldforbund i det dilemma, at vi selv uddanner og udvikler trænere, og samtidig er en del af konkurrencen på trænermarkedet,” forklarer DBU’s elitechef, John Helt, og uddyber:

”Vi er derfor rigtig tilfredse med at have medvirket til at give Thomas de kompetencer, der nu gør ham til cheftræner i en superligaklub og tilmed en stor klub som Brøndby.”

Thomas Frank overtog sidste sommer ansvaret for U19-landsholdet, efter han i fire år havde haft ansvaret for U17-landsholdet, som han kvalificerede til både EM-slutrunden i Serbien og VM-slutrunden i Mexico i 2011.

DBU hentede selv Thomas Frank som træner til U17-landsholdet i 2008 fra en stilling som træner under DBUs daværende Integreret Talentudviklings-koncept (ITU) i Lyngby Boldklub.

 

Læs mere her:

Bent Christensen ny U19-landsholdstræner

Af: Lars Berendt - 10. juni 2013, 20:41