MENU

Holdskemafejl giver Brøndby bøde på 3.000 kroner

Fodboldens disciplinærinstans har besluttet at idømme Brøndby en bøde på 3.000 kroner, da Brøndby-spilleren Sanne Troelsgaard ikke fremgik af holdskemaet til pokalkampen mod Fortuna Hjørring


Sanne Troelsgaard mod Fortuna Hjørring i slutningen af marts måned i år. Foto: www.fodboldbilleder.dk 

Skærtorsdag den 17. april 2014 blev kampen mellem Fortuna Hjørring og Brøndby IF i kvindernes landspokalturnering spillet på Hjørring Stadion med en 2-1 sejr til Brøndby IF som resultat.

Selvom Sanne Troelsgaard startede inde fremgik hun ikke af Brøndby IF’s holdskema, hvilket Fortuna Hjørring efterfølgende protesterede over.

I den efterfølgende sagsbehandling vurderede Fodboldens disciplinærinstans, at Brøndby IF havde begået en administrativ fejl i forhold til de anvisninger, der er i i pokalturneringens propositioner vedrørende udfyldelse af holdskemaet.
 
Instansen understregede, at klubber normalt skal kunne regne med, at det holdskema, der meddeles kampens dommer seneste 30 minutter før kampstart, er et udtryk for den holdopstilling, man stiller op med til den givne kamp.

Fodboldens disciplinærinstans fastslog dog, at den administrative fejl ikke gav Brøndby en uretmæssig fordel i forhold til selve spillet på banen, idet Sanne Troelsgaard formelt set ikke var spærret til kampen og dermed var spilleberettiget.

På den baggrund idømte disciplinærinstansen Brøndby IF en bøde på 3.000 kroner jf. DBU's Love § 30.1 a-3) for overtrædelse af turneringspropositionernes § 14.3.

Kendelsen er endelig og kan ikke ankes videre jf. DBUs Love § 30.6.

Jens Hjortskov, Poul Gade, Kim Høg Madsen, Steven Lustü, Jesper Hansen og Stig Pedersen deltog i behandlingen af sagen.

Kendelsen: Fodboldens disciplinærinstans i sagen Fortuna Hjørring – Brøndby IF, afviklet 17. april 2014

Log ind