Fokus på Fairplay

I disse dage afholdes FIFA Fairplay dage for at skabe opmærksomhed omkring fodboldens uskrevne regler.

Respekt for med- og modspillere, forældre, tilskuere, trænere og dommere er en ufravigelig del af spillet vi elsker. Det ligger i sportens ånd. For at sættes fokus på disse værdier afvikles FIFA Fairplay dage over hele verden i perioden  1. til 9. september.

Således også i Danmark, hvor DBU sætter fokus på fairplay i forbindelse med Landskampen mod Armenien den 7. september. Derudover inddrages en række udvalgte kampe i 3F Ligaen og den efterfølgende runde af Superligaen. Mens flere lokalunioner og en række klubber på eget initiativ benytter lejligheden til at afvikle forskellige aktiviteter, der skal fremme budskabet om fairplay.

For at understøtte det daglige arbejde med fairplay rundt omkring i fodbold Danmark har DBU udviklet en række materialer, der gratis rekvireres til arbejdet med fairplay i jeres klub.

Sejr for enhver pris...eller?
Udover de populære foldere med De 10 Forældrebud og Fairplay tegneserien, har DBU sammen med DBU Sjælland udviklet folderen ’Sejr for Enhver Pris eller…?’. Folderen er udviklet til brug i alle klubber og sætter fokus på fem af parterne i fodboldfamilien; trænere, ledere, spillere, forældre og dommere. 

I folderen giver hver af grupperne konkrete råd til de andre grupper om, hvad der skal til at skabe et bedre fodboldmiljø fyldt med fairplay. De mange råd er lette at omsætte, og kan samtidig bruges som afsæt til at fremme debatten om fairplay. På den måde, kan I sammen definere rammerne for, hvad der er en god fodboldkamp, og være med styrke jeres klubs politik på området. 

 Ligesom de andre publikation kan den også rekvireres gratis HER eller downloads som .pdf HER.

De 10 forældrebud på Arabisk
Som noget nyt har DBU valgt at få De 10 forældre bud oversat til andre sprog. Det sker for at vise, at alle er en del af fodboldfamilien i Danmark, hvad end man er dansktalende eller ej. Fodbold og fairplay er for alle. Har din klub engagerede forældre på sidelinjen, der har et andet modersmål end dansk, og som du ønsker at udbrede fairplaybudskaberne til, har du nu muligheden.
 
Indtil videre er budene oversat til engelsk, arabisk, vietnamesisk og polsk klar til at blive printet ud. 

Flag, bannere og anførerbind
For at understøtte klubber, der ønsker at gøre en indsats på fairplayområdet, har DBU Fairplay indkøbt bannere og flag i flere størrelser med det velkendte fairplaylogo. Ønsker jeres klub at sætte ekstra fokus på fairplay, kan I høre om mulighederne for at få flag og bannere til jeres klub ved at skrive til fairplay@dbu.dk 

Log ind