Nye navne i Fodboldens Hall of Fame

Ni nye fodboldnavne blev lørdag aften optaget i Fodboldens Hall of Fame i anledning af DBU's 125 års jubilæum.Viktor Fischer, der er barnebarn af Poul Pedersen, modtog statuette og diplom på Morfaderens vegne. Foto: www.fodboldbilleder.dk

Godt 400 gæster var mødt op for at fejre fodbolden og DBU’s 125 års jubilæum, da der lørdag var inviteret til fodboldfest i Fodboldens Hus. Og de var her alle – landstrænere, gamle spillere, ansatte og samarbejdspartnere for at fejre dansk fodbold gennem 125 år. 

Men for en lille gruppe af gæsterne var det en ekstra særlig dag og aften. De repræsenterede nemlig de nye medlemmer i Fodboldens Hall of Fame, der i forbindelse med jubilæet blev optaget i det fornemme fodboldselskab. 

Fodboldens Hall of Fame blev oprettet i 2006 og hylder de uforglemmelige øjeblikke på grønsværen skabt af spillere, skabt af trænere, skabt af hold. Fodboldøjeblikke, der har fået os til neglebidende at sidde på det yderste af stolekanten, for efterfølgende at springe op i jubel på stadions, foran radioen eller tv-skærmen. Øjeblikke, der ikke kun har sat sig dybt i hukommelsen hos dem, der var der, men som også for altid har skrevet sig ind i dansk fodboldhistorie for dem, der kommer efter.

OG det må man sige, at også de nye medlemmer i Fodboldens Hall of Fame har gjort gennem flere generationer. Eksempel Sophus Nielsen med tilnavnet ’Krølben”, der lavede 10 mål en enkelt landskamp i den kun anden officielle landskamp Danmark spillede - en kamp, Danmark vandt med hele 17-1 mod Frankrig. Eller Poul 'T'ist' Nielsen, der stadig er indehaver af den danske landskamps målrekord med 52 mål - en rekord, som Jon Dahl Tomasson tangerede i 2010.

Otte af de nye navne optages post mortem, og var lørdag aften repræsenteret ved familie og venner, mens eneste nulevende spiller, Poul Pedersen, måtte melde afbud grundet sygdom og derfor var repræsenteret ved sin familie, herunder sit barnebarn, nuværende landsholdsspiller, Viktor Fischer: Diplom og statuette blev overrakt af nuværende landstræner, Morten Olsen.

Herunder de ni nye danske fodboldprofiler i Fodboldens Hall of Fame:

Nils Middelboe: Hans barnebarn Nils Middelboe modtog diplomet.

Sophus ’Krølben’ Nielsen: Hans barnebarn Anne-Lene Felland modtog diplomet

Sophus ’Målmand’ Hansen: Leif Nielsen, tidligere landsholdsmålmand i Boldklubben Frem, modtog diplomet. 

Poul ’Tist’ Nielsen: Niels-Christian Holmstrøm som formand for KB modtog diplomet.

Carl ’Skoma’r’ Hansen: Hans datter Addi Andersen modtog diplomet

Pauli Jørgensen: Christopher Emil Poulsen på 12 år (lilleputspiller i Boldklubben Frem) modtog diplomet

Knud Lundberg: Hans søn Mads modtog diplomet

Eigil Nielsen: Hans søn Peter modtog diplomet

Poul Pedersen: Hans barnebarn., og nuværende landsholdsspiller, Viktor Fischer modtog statuetten på sin morfars vegne.

Se alle medlemmerne i Fodboldens Hall of Fame her Af: Pia Schou Nielsen - 17. maj 2014, 19:30

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første