En fighter siger stop

29-årige Mariann Gajhede Knudsen er usædvanlig vis IKKE med i den landsholdstrup, der samles i slutningen af november. Den erfarne midtbaneslider siger stop for nu på landsholdet - kroppen er træt grundet et voldsomt program, og den rutinerede landsholdsspiller vil nu koncentrere sig alene om klubkarrieren.Mariann Gajhede Knudsen efter sin scoring til 1-0 ved åbningskampe ved EM i Sverige i 2013, hvor den 29-årige skagbo scorede et afgørende mål. Foto: www.fodboldbilleder.dk


Mariann Gajhede-Knudsen har truffet en meget svær beslutning ifølge hende selv.

Den 29-årige erfarne landsholdsspiller har nemlig netop meddelt landstræner Nils Nielsen, at hun ikke længere står til rådighed for det danske kvindelandshold – kun to dage før den erfarne landsholdsspiller fylder 30 år.

”Gennem de seneste år har jeg været plaget af en hel del overbelastningsskader, hvilket har gjort, at jeg ikke altid har haft mulighed for at præstere maksimalt – hverken med landsholdet eller med mit klubhold. Jeg føler ikke, at det er holdbart at ligge på grænsen til at blive skadet og være nødt til at stå over træninger og kampe hele sæsonen,” lyder det fra Gajhede, der uddyber:

”Derfor er jeg kommet til den konklusion, at kroppen ikke kan holde til den ekstra belastning landskampe og samlinger giver. Som landsholdsspiller skal man give 100% i hver lille detalje og i hver træning/kamp og det kan min krop desværre ikke holde til længere,” lyder det fra den målrettede midtbanespiller, der dog stadig holder en lille dør åben:

”Jeg tør dog ikke love, at jeg ikke ændrer mening. Måske får kroppen sin anden ungdom eller jeg savner det for meget – nu må vi se!”

Mariann Gajhede fortsætter som spiller i den svenske topklub, Linköping FC.

Over 100 landskampe
Det blev til i alt 103 landskampe i den danske landsholdstrøje foruden 42 ungdomslandskampe for den rutinerede skagbo. En flot og imponerende karriere, der var tæt på at slutte allerede i 2009, da den dengang 24-årige dedikerede spiller i Fortuna Hjørring pludselig fik en blodprop i benet, netop som hun blev kåret som Årets Spiller i 2008:

”Jeg var ude næsten et helt år pga. den blodfortyndende medicin, jeg tog, og jeg gik glip af EM i Finland, hvilket var meget bittert, men jeg kunne jo træne alt uden nærkampe og uden at heade, så var heldigvis i fysisk god form, da jeg startede igen,” lyder det fra Gajhede, der fightede sig tilbage.

Landsholdsspilleren markerede sig således som en af de bedste spillere ved sidste sommers EM-slutrunde, men en mislykket VM-kvalifikation for det danske kvindelandshold blev også midtbanesliderens sidste i nationaltrøjen. Gajhede nåede at spille tre slutrunder for Danmark:

”Mit mål i åbningskampen mod Sverige på et fyldt Gamla Ullevi sidste år kommer jeg aldrig til at glemme. Jeg vil huske min landsholdskarriere for de mange oplevelser, jeg har haft sammen med en masse herlige og utrolig dygtige fodboldspillere og trænere/ledere. Hvis du regner u-hold med, har jeg spillet på landsholdet i næsten halvdelen af mit liv, og jeg har spillet alle positioner bortset fra målmand, så jeg har selvfølgelig lært en pokkers masse - både som menneske og som spiller. Jeg har fået lov at repræsentere mit land og det er jeg utrolig stolt over,”  slutter Mariann Gajhede.

En civil uddannelse som fysioterapeut betyder, at hun i de senere år ikke kun har lagt sine kræfter på fodboldbanen, men også uden for som deltidsansat fysioterapeut i sin klub Linköping FC, samt i forskningen af skader inden for fodboldsporten med sit arbejde i Football Research Group (UEFA).

Se spillerstatisk for Mariann Gajhede Knudsen her

Ung trup testes

Mens Gajhede har sagt stop er også profilerne Line Røddik og Pernille Harder ude i forbindelse med den kommende træningssamling i november. Det giver dermed landstræner Nils Nielsen mulighed for at udtage en bred trup, med masser af yngre kræfter og kombinerer i samlingen U23-.landsholdet og kvindelandsholdet. I alt 35 spillere er udtaget – en trup, der også giver comeback til Lise Munk fra Fortuna Köln.

Se truppen her

Af: Pia Schou Nielsen - 14. november 2014, 13:24

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første