MENU

Kvinde spillede herrekamp...og scorede

Da HA85 og Bording IF tørnede sammen i Serie 5 Herrer havde udeholdet to kvinder på holdkortet. Den ene af dem kom på scoringstavlen.En kvinde fik bolden i netmaskerne i en Serie 5-kamp i det midtjyske tidligere på ugen. Foto: Fodboldbilleder.dk


Jakob, Allan, Jesper, Kasper og…..Camilla.

Bording IF’s holdkort så lidt alternativt ud, da de spillede mod HA85 tirsdag den 30. september i Serie 5.

Blandt de 13 navne var der nemlig to der stak ud: Camilla og Rikke. To kvinder havde nemlig fundet vej til Serie 5-holdet, og for den ene af kvinderne var det ikke nok at deltage. Hun scorede målet til 1-4 i 2-5-nederlaget.

Modstandere sagde ’ok’

Bording IF’s kampfordeler, Jørn Jensen, overværede kampen mellem de to herrehold, og han var godt tilfreds med forløbet omkring kvindernes deltagelse i kampen.

- Det kneb lidt med at samle hold, og da vores kvindehold er blevet nedlagt på grund af manglende spillere, så spillede de to piger med. Modstanderne sagde, at de selvfølgelig gerne måtte spille med, og det samme sagde dommeren, siger Jørn Jensen, som fortæller, at det var pigernes egen idé.

- De øvrige spillere på holdet hørte først, at pigerne skulle spille med under taktikmødet, men det tog positivt, og jokede lidt med, at så skulle de naturligvis også klæde om sammen.

Tæller pigemål dobbelt?

Modstanderne fra HA85 tog ikke særlige hensyn til de to kvindespillere. Tværtimod fik de samme medfart, som deres mandlige kolleger, fortæller Jørn Jensen.

- Første gang den ene af kvinderne havde bolden, fik hun en ordentlig skuldertackling, men som hun sagde bagefter, så skulle hun bare lige vænne sig til, at man bruger fysikken meget mere i herrekampe, og så stod hun fint imod resten af kampen, siger han, og fortæller, hvordan modstanderne tog det, da den anden af kvinderne scorede et mål imod dem.

- Drengene fra HA85 syntes det var rigtig fint at kvinderne spillede med, og de tog det fra den humoristiske side, da Camilla scorede et mål imod dem. Der var et par stykker som råbte, om ikke det skulle tælle for to, når nu det var en pige, som scorede.

Regelbrud får ingen konsekvenser

Lederen hos DBU Jylland Turnering, Ole Frandsen, fortæller, at det faktisk er imod reglerne at benytte kvinder i kampe i herresenior, men at Bording IF ikke skal frygte en disciplinærsag.

- Jeg synes, der er grund til at rose Bording IF og HA85 for at de tager sagen i egen hånd og får kampen afviklet. Det er meget sympatisk, synes jeg. Så ser vi gennem fingre med, at de ikke følger fodboldreglementet til punkt og prikke, siger Ole Frandsen.

Hvad synes du?

Synes du, det er i orden, at kvindespillere deltager i en herreseniorkamp? Giv dit besyv med på DBU Jyllands Facebook-side, Jysk Fodbold.

Log ind