U21: Islandsk defensiv gav problemer

Den islandske defensiv gav problemer for danskerne, som måtte nøjes med 0-0 i den første playoff kamp på hjemmebane i Aalborg.


U21-anfører Jannik Vestergaard i kampen mod Island. Foto: fodboldbilleder.dk


Det danske U21-landshold måtte nøjes med 0-0 på hjemmebane mod Island i den første af de to afgørende playoff-kampe om at komme til EM næste sommer.

Kampen startede lige. Begge hold følte hinanden lidt an. Danskerne forsøgte at åbne den islandske defensiv, men uden de store målchancer i det første tyve minutter af kampen.

Den første reelle chance kom efter 22 minutter på et hjørnespark, som dog gik forbi mål.

Danmark sad på bolden, men islændinge stod lavt og tæt og var stærke i forsvaret, hvilket gav danskerne udfordringer. 

Efter 39 minutter kom Danmark til kampens største chance. Lasse Vigen bliver spillet helt fri foran mål, men skyder over. 

Kort før pausen får Cornelius headet bolden i nettet, men dommeren underkender målet og dømmer i stedet frispark til Island. Danmark måtte derfor gå til pause med 0-0.

Anden halvleg fortsatte som første. Danmark var boldbesiddende, men lykkedes ikke med tingene. Islændingene leverede en solid, disciplineret indsats rent defensivt, hvilket gjorde arbejdsbetingelserne for danskerne svære.

Frustrationen hos danskerne var tydelig, og selv om det blev til mindre chancer gennem halvlegen, kom der ingen mål ud af det. 

Kampen endte 0-0 og tilbage venter nu en enormt spændende returkamp på Island på tirsdag. Vinderen af kampen vil gå videre til EM-slutrunden i Tjekkiet næste sommer.


Kamprapport
Hold U21-landsholdet
Kamp Danmark-Island
Tid 10. oktober 2014, kl. 18.00
Sted Aalborg Stadion
Status EM-playoff
Resultat 0-0
Tilskuere 6.125
Dommer Liran Liany (ISR)
Linjedommere David Elias Biton, Dvir Shimon (ISR)
4. dommer Erez Papir (ISR)
Startopstillingen
Nr Spiller Klub
1 Jakob Busk Jensen AC Horsens
2 Alexander Scholz KSC Lokeren
3 Frederik Sørensen Hellas Verona
4 Jannik Vestergaard (C) Hoffenheim
5 Jonas Knudsen Esbjerg fB
6 Andreas Christensen Chelsea FC
7 Danny Amankwaa FC København
8 Lasse Vigen Christensen Fulham FC
9 Andreas Cornelius FC København
10 Lucas Andersen Ajax
11 Nicolaj Thomsen AaB
Kampforløb
Min

Status

Spiller
75 Advarsel Andreas Cornelius
Ind- og udskiftninger
Min Ind Ud
67 18.Youssef Toutouh, FCK Lucas Andersen
Ikke benyttet
16 David Jensen FC Nordsjælland
12 Andrew Hjulsager Brøndby IF
13 Riza Durmisi Brøndby IF
14 Jens Jønsson AGF
15 Jeppe Andersen Esbjerg fB
17 Patrick B. Jensen FC Midtjylland
Af: Kristina Nikoline Tullin - 10. oktober 2014, 21:30

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

1

 • I lyset af det skuffende resultat, har jeg efterfølgende gået og oprigtig talt undret og ærgret mig over Thorup’s taktiske dispositioner og generelle indstilling til kampen.

  Jeg vil lægge ud med Thorup’s kommentar efter kampen:

  “Jeg kendte og havde analyseret Island til bunds, og jeg vidste, at de kom hertil for at spille efter 0-0 og ikke ville noget, så der var ikke meget plads at spille på”

  Her er det jeg tænker: Herligt med en seriøs træner der gennemanalyserer modstanderen i en sådan grad at han tilmed nærmest kender kampens forløb før den gennemspilles, men med dette in mente, hvorfor afspejler taktikken både før og under kampen så ikke selvsamme indsigt!?

  Dette efterlader mig med 3 graverende spørgsmål, for når Thorup tilsyneladende før kampen vidste, at Island kun “kom hertil for at spille efter 0-0 og ikke ville noget”, hvorfor i alverden:

  Starter han så med en rendyrket defensivt orienteret 6´er som Andreas Christensen?

  2. Vælger han Knudsen på venstrebackpositionen frem for Durmisi?

  3. Bibeholder han begge på banen helt til slut?

  AC og Knudsen er glimrende spillere, men når nu man ved at Island blot er kommet for at parkere bussen, og på intet tidspunkt hverken før eller i løbet af kampen, giver indikationer af at være en angrebstrussel, hvorfor dog ikke ofre en naturlig midterforsvarer som AC til fordel for en relativt etableret superligaspiller med indiskutable offensive kvaliteter som Toutouh, og så samtidig smide Vigen ned som 6’er?

  Og ligeledes: Hvorfor dog ikke starte med en kreativ kapacitet som Durmisi? Durmisi er jo som skabt til denne type modstander, som graver sig ned og ikke truer i bagrummet, og ville helt sikkert kunne have hjulpet meget bedre med at åbne islændingene end Knudsen, bl.a. qua sine velkendte offensive runs på kanten, der ville kunne have skabt det nødvendige overtal på midtbanen (som selvsagt er alfa omega for at bryde igennem ethvert betonforsvar)

  Toutouh og Durmisi ville uden tvivl have udvidet Danmarks angrebsmuligheder markant, og hermed også lettet ansvaret fra en tydeligvis tynget/overbebyrdet Lucas Andersen, og en lettere rådvild Amankwaa, OG det ville - som sagt - ikke have været det store defensive sats, eftersom Island var en ÅBENLYS ikke-eksisterende trussel rent angrebsmæssigt.

  En ting er at Thorup vælger et overdrevent og unødvendigt defensivt udgangspunkt i valget af AC og Knudsen, men at han ovenikøbet bibeholder startformationen med hele tre rendyrkede defensivt orienterede spillere, AC, Sørensen og Vestergaard på banen helt til slut + Durmisi på bænken, ja det vidner både om en forfejlet mental indstilling og en reel mangel på taktisk snilde og fleksibilitet.

  En stor del af forklaringen på ovennævnte eklatante fejldispositioner, skal muligvis findes i endnu en af Thorup’s efter kampen-kommentarer. Her afslører han i hvert fald sit altoverskyggende fokus med følgende:

  “Det vigtigste var, at Island ikke scorede”

  Her er vi virkelig ved det vigtige, ved selve essensen; nemlig cheftrænerens indstilling til kampen, som selvsagt “farver” spillernes instilling og ligeledes den konkrete formation og taktik. For her er det virkelig at jeg har Thorup mistænkt for snarere at indgyde - i dobbelt forstand - taberfrygt, ikke blot hos sig selv men også hos spillerne, frem for en fandenivoldsk "her-kommer-vi" attitude. En træner der i bogstaveligste forstand sidder apatisk, bævende på bænken og bider negle, indgyder ikke just vindermentalitet. Ja, af og til var det som at bevidne Ståle i sine første FCK-sæsoner; overfokuseret på fejlminimering, modstanderens styrke frem for egen og med en konsekvent frygt for at tabe der langt oversteg viljen til at vinde.

  Frygten hos Thorup for at tabe var ude af proportioner - det aktuelle trusselsbillede taget i betragtning - og frygten endte desværre med at inficere taktikken og spillet i en sådan grad, at det i sidste ende kan være dét der afgør, at det bliver Island der kvalificerer sig til EM og potentielt OL, og ikke et ellers langt mere talentfuldt kuld danske drenge.

  Danmarks største modstander i torsdags var Thorup og ikke Island.

  12. oktober 2014, 19:37    
  Lakris