U21: Klar til EM

Det danske U21-landshold er klar til EM i Tjekkiet til sommer. Det stod klart efter holdet tirsdag aften spillede 1-1 på Island.


Foto: fodboldbilleder.dk


U21-landsholdet har kvalificeret sig til EM-slutrunden i Tjekkiet til sommer, efter de her til aften spillede 1-1 på Island.

Danskerne lagde hårdt ud fra start med et massivt pres på det islandske forsvar. Efter 13 minutter kom den første store chance. Et langt indkast fra Jonas Knudsen bliver headet videre til Andreas Christensen, men FC Vestsjællands islandske målmand redder flot.

Efter 23 minutter bliver Andreas Cornelius spillet helt fri. Han forsøger at lobbe den over målmanden, som dog fanger bolden.

Generelt var det, ligesom i første kamp, danskerne, som sad på spillet. Islændingene havde ikke meget at byde på. Ikke et eneste reelt skud på mål i første halvleg blev det til.

Anden halvleg var knapt startet før Island kom til en chance. Der bliver afsluttet fra det lille felt, men heldigvis forbi mål.

Islændingene kom generelt mere med i kampen. Danmark var stadig spilstyrende, men manglede i flere omgange den sidste skarphed foran mål.

I det 81. minut sender bliver en lang bold sendt ind i det danske forsvar. En islænding får hovedet på og får den også i nettet, men dommeren underkender målet og dømmer i stedet frispark til målmand Jakob Busk.

I det 82. minut kommer endnu en stor chance til Danmark. Scholz kommer fri på højrekanten og få spillet den fint ind i hovedet på Cornelius, som rammer forbi mål.

Kampen så ud til at gå i ekstratid, men så får Danmark et indkast på den sidste banehalvdel i det 90. minut. Jonas Knudsen kaster igen en lang bold, som ender hos Nicolaj Thomsen, der scorer til stor jubel for danskerne.

I overtiden får Island tilkendt straffespark, hvilket de scorer på. Men uafgjort var nok for danskerne, som vinder på reglen om udebanemål.

Sejren betyder, at U21-landsholdet har kvalificeret sig til EM-slutrunden i Tjekkiet næste sommer. Til slutrunden vil de otte deltagende nationer blive inddelt i to grupper, hvoraf den ene spilles i Prag og den anden i Olomouc. Slutrunden fungerer også som kvalifikation til OL. De fire semifinalister får dermed også en billet til Brasilien i 2016.

Hvem Danmark kommer i pulje med til slutrunden trækker UEFA lod om i Prag den 6. november. De deltagende lande er, foruden Danmark og værtslandet Tjekkiet, Tyskland, Serbien, Portugal, Italien, England og Sverige.

Se reaktioner efter kampen på Facebook


Kamprapport
Hold U21-landsholdet
Kamp Danmark-Island
Tid 14. oktober 2014, kl. 16.15
Sted Laugardalvöllur
Status EM-playoff
Resultat 1-1
Tilskuere
Dommer istvan Vad
Linjedommere Istvan Albert, Peter Berettyán
4. dommer Adam Farkas
Startopstillingen
Nr Spiller Klub
1 Jakob Busk Jensen AC Horsens
2 Alexander Scholz KSC Lokeren
3 Jores Okore Aston Villa
4 Jannik Vestergaard (C) Hoffenheim
5 Jonas Knudsen Esbjerg fB
6 Andreas Christensen Chelsea FC
7 Danny Amankwaa FC København
8 Lasse Vigen Christensen Fulham FC
9 Andreas Cornelius FC København
10 Youssef Toutouh FC København
11 Nicolaj Thomsen AaB
Kampforløb
Min

Status

Spiller
80 Advarsel Jores Okore
Ind- og udskiftninger
Min Ind Ud
90 17. Frederik Sørensen, Hellas Verona Danny Amankwaa
Ikke benyttet
16 David Jensen FC Nordsjælland
12 Andrew Hjulsager Brøndby IF
13 Riza Durmisi Brøndby IF
14 Jens Jønsson AGF
15 Jeppe Andersen Esbjerg fB
18 Lucas Andersen  Ajax
Af: Kristina Nikoline Tullin - 14. oktober 2014, 21:59

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første