U20-landsholdet sejrede under svære forhold

Det danske U20 landshold er i disse dage i Slovakiet. Tirsdag mødte holdet De Forenede Arabiske Emirater i en kamp, som dog desværre blev forstyrret af et langt fra optimalt kamparrangement. Danmark vandt kampen 1-0 på et mål af forsvarsspilleren Mads Nordam.Mads Nordam stod for kampens enlige mål. Foto: www.fodboldbilleder.dk.


De danske drenge fra årgang 1995 spillede tirsdag en af de mere specielle landskampe. Slovakiet har i de seneste mange dage været præget af tungt regnvejr og dette gjorde, at forberedelser til tirsdagens kamp desværre ikke blev optimale. Efter en sen kampflytning til et nyt stadion – og derefter ikke godkendelse af den nye kampbane, så endte holdet med at spille den udsatte kamp på en meget primitiv bane.

Kampen kom dog forsinket i gang og trods omstændighederne, så var de danske spillere klar fra start og viste en imponerende parathed. Den arabiske modstander bød dog også fint ind med en masse speed og individuelle kvaliteter. Derfor var kampen fra start fyldt med fine kombinationer, flot angrebsspil og store scoringsmuligheder – den største af dem til UAE, som efter en danske fejl ramte stolpen.

Danskerne var dog gennem 1. halvleg klart bedst og havde ved flere lejligheder modstanderens forsvar på glatis. Efter 18. minut udmøntede det sig da også til et dansk føringsmål signeret Mads Nordam. En retur efter et hjørnespark blev sendt i kassen af den store danske midterforsvarer fra tæt hold. En fortjent føring til danskerne, som også holdt frem til pausen.

2. halvleg blev en mere rodet affære, hvor danskerne ikke på samme måde kunne fastholde momentum i spillet. Spillet bølgede fra ende til ende, og selv om danskerne også havde chancer, så kunne UAE også have scoret det udlignende mål. Det lykkes dog ikke og derfor endte kampen med danske 1-0 sejr!

Da U20-landstræner Jess Thorup er optaget af U21-landsholdets afgørende kval kampe, så er det U16 landstræner Per Holm som er ansvarlig for holdet i Slovakiet. Per Holm var efter kampen imponeret af de danske drenges evne til at holde fokus.

”Der skal lyde en kæmpe cadeau til drengene i dag! Under de fuldstændig urimelige omstændigheder i dag, så formår spillerne alligevel at holde fokus på deres præstation. De forsøger hele vejen igennem at spille ud fra vores koncept og lykkes i rigtig mange tilfælde også med det.”

”Især i første halvleg er vi rigtig dygtige, og der er mange tydelige mønstre fra spillestilen, som bliver direkte overført fra træningsbanen til kamp. At man som landsholdsspiller også skal kunne præstere under vanskelige forhold - det lykkes vi med i dag! Vi kan trods alt tage en masse positive ting med hjem, og matchningen i dag var rigtig god, da vi mødte et hold fyldt med spillere på højt teknisk og atletisk niveau. Det var en på mange måde anderledes modstander end hvad vi kender fra Europa”. 

Onsdag har holdet en let træning inden holdet vender hjem til Danmark igen onsdag aften.  

Kamprapport
Hold U20-landsholdet
Kamp De Forenede Arabiske Emirater – Danmark
Tid 02. september 2014 kl. 18:15
Sted Slovensky grob, Slovakiet
Status Venskabskamp
Resultat 0-1 (0-1)
Tilskuere 104
Dommer -
Linjedommere -
4. dommer -
Startopstillingen
Nr Spiller Klub
1 Jeppe Højbjerg Esbjerg fB
2 Svenn Crone Brøndby IF
5 Jakob Blåbjerg AaB
6 Mathias Hebo Rasmussen FC Nordsjælland
7 Andrew Hjulsager Brøndby IF
8 Mikkel Desler OB
9 Jens Martin Gammelby Silkeborg IF
10 Emiliano Marcondes FC Nordsjælland
12 Jeppe Simonsen SønderjyskE
13 Frederik Børsting AaB
18 Mads Nordam Lyngby BK
Kampforløb
Min Status Spiller
18 0-1 Mads Nordam
56 Gult kort Mikkel Desler
56 Gult kort Ali Hassan
63 Gult kort Abdulla Ganim
63 Gult kort Mohamad Hassan
67 Gult kort Aburanman Hosani
Ind- og udskiftninger
Min Ind Ud
46 16. Thomas Hagelskjær, AGF Jeppe Højbjerg
46 3. Jacob Dehn, Randers FC   Svenn Crone
46 17. Tobias Christensen, Elche CF Jeppe Simonsen 
52 4. Nicklas Mouritsen, FC Nordsjælland Jens Martin Gammelby
52 11. Viktor Ahlmann, AaB Emiliano Marcondes
52 14. Mathias Greve, OB Mathias Hebo Rasmussen
52 15. Yones Felfel, FCK Jakob Blåbjerg
Af: Karsten Stiig Nielsen - 03. september 2014, 11:39

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første