U21: Sluttede kvalen af med storsejr

Det danske U21-landshold mødte her til aften Bulgarien i den sidste EM-kvalifikationskamp. En kamp som endte med en 7-1 sejr til Danmark, som dermed er gået ubesejret gennem kvalifikationsturneringen.


Riza Durmisi scorede til 3-0. Foto: fodboldbilleder.dk


I dagens startopstilling var der et par enkelte udskiftninger i forhold til onsdagens kamp mod Rusland. Youssef Toutouh var med i stedet for Amankwaa, og i forsvaret var Jores Okore skiftet ud med Frederik Sørensen, da Okore var blevet indkaldt til A-landsholdet efter kampen i onsdags

Kampen startede stille ud. Der var ikke de store chancer. Danskerne var klar bedst i pasningsspillet og fik også nogle muligheder, men desværre manglede den sidste skarphed.

Efter godt et kvarter gik danskerne et gear op. De rød-hvide sad på alt spillet, og det begyndte så småt at ligne en opvisning.

Først var det rent ”AaB-show” da Thomsen får bolden i kanten af feltet og sender den skråt bagud til den tidligere AaB-spiller Lucas Andersen, der er helt fri lige foran mål, som sparker den sikkert ind efter 18 minutter.

Få minutter senere er det igen Lucas Andersen, der får en frispilning og forsøger at komme forbi den sidste bulgarer, som fælder ham. Dommeren gav resolut den bulgarske spiller rødt kort og et frispark til Danmark, som Jannik Vestergaard var tæt på at sætte ind.

Og Lucas Andersen fortsatte showet. Ti minutter senere tager han chancen fra kanten af feltet og banker bolden ind bag den bulgarske målmand. Tre minutter senere udbygger danskerne føringen igen, da Riza Durmisi søger med frem i banen og sætter den ind.

Den danske maskine fortsatte. Tre minutter inden pausen er det et hjørnespark fra Thomsen, som Toutouh forlænger til Jannik Vestergaard, som header den ind til pausestillingen 4-0.

I anden halvleg var det bulgarerne, som kom bedst fra start. Efter 49 minutter er det et direkte frispark, som bliver sat ind bag Jakob Busk til 4-1.

Efter 60 minutter foretog Jess Thorup de første udskiftninger. Ud gik Toutouh og Thomsen og ind kom Zohore og Emil Berggreen, som efter bare fem minutter kom i fokus, da han scorer til 5-1.

Danskerne var slet ikke til at stoppe. Bare to minutter senere gør Uffe Bech det til 6-1 på hovedstød. Derefter er det Kenneth Zohore, som fanger returbolden fra et hjørnespark og gør det 7-1 tolv minutter før tid.

I morgen afgøres det, om Danmark bliver seedet i lodtrækningen til de to afgørende playoff-kampe. Hvis Danmark bliver seedet, vil holdet undgå store fodboldnationer som Frankrig, England og Spanien.

Kamprapport
Hold U21-landsholdet
Kamp Danmark-Bulgarien
Tid 9. september 2014, kl. 18.00
Sted Aalborg Stadion
Status EM-kvalifikationskamp
Resultat 7-1
Tilskuere 2.914
Dommer Istvan Kovacs (Rumænien)
Linjedommere Miklos Nagy & Vasile Marinescu
4. dommer Adrian Comanescu
Startopstillingen
Nr Spiller Klub
16 Jakob Busk Jensen AC Horsens
2 Alexander Scholz KSC Lokeren
3 Frederik Sørensen Hellas Verona
4 Jannik Vestergaard (C) Hoffenheim
5 Riza Durmisi Brøndby IF
6 Andreas Christensen Chelsea FC
7 Uffe Bech FC Nordsjælland
8 Lasse Vigen Christensen Fulham FC
9 Yussef Toutouh FC København
10 Lucas Andersen Ajax
11 Nicolaj Thomsen AaB
Kampforløb
Min

Status

Spiller
18 Mål (1-0) Lucas Andersen
19 Advarsel Radoslav Tsonev
22  Udvisning   Hristofor Hubchev 
32 Mål (2-0) Lucas Andersen
36 Mål (3-0)
Riza Durmisi
42 Mål (4-0)
Jannik Vestergaard
49 Mål (4-1)  Karachanakov
65 Mål (5-1) Emil Berggreen
67 Mål (6-1) Uffe Bech 
78 Mål (7-1)  Kenneth Zohore 
87 Advarsel  Lasse Vigen Christensen
Ind- og udskiftninger
Min Ind Ud
60 18. Kenneth Zohore Nicolaj Thomsen
60 17. Emil Berggreen Youssef Toutouh
77 15. Jeppe Andersen Riza Durmisi
Ikke benyttet
1 David Jensen FC Nordsjælland
12 Frederik Børsting AaB
13 Frederik Holst Brøndby IF
14 Jens Jønsson AGF

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første