U16 flyvende fra start i Dublin

Flot spil og individuelle præstationer på højt niveau blev udslagsgivende, da U16-landsholdet søndag slog Tjekkiet sikkert med 3-0. Målscorerne var Karl Appelt, Sebastian Buch og Andreas Bruus.


De tre målscorere i den danske 3-0 sejr. Foto: DBU 
 
Søndag stod den på revanche for det danske U16 landshold, da man mødte Tjekkiet i den første kamp ved UEFA’s development turnering i Irland. Tilbage i oktober sidste år tabte de danske talenter to venskabskampe mod netop Tjekkiet. Derfor var der en god mulighed for revanche for de danske drenge - og den fik de så bestemt!

På det lokale og hyggelige stadion Home Farm i midten af Dublin var de danske drenge fra kampens start toneangivende og var i stor boldbesiddelse igennem hele 1. halvleg. Overtaget udmøntede sig også i et fortjent føringsmål i det 18. minut ved Karl Appelt, der efter fornemt forarbejde af Jeppe Okkels sikkert scorede fra tæt hold. Samme Karl Appelt var også ved at øge føringen senere i halvlegen, da han kort før pausen ramte underkanten af overliggeren med et flot spark ude fra feltet. Men 1-0 føringen holdt frem til pausen.

Efter pausen fortsatte danskerne med at have bolden mest, og i det 46. og 48. minut lukkede holdet reelt kampen. Først gled Jeppe Okkels endnu engang igennem i sin venstre side og fandt Sebastian Buch bagerst i feltet, som sikkert headede bolden i kassen. Og kort efter var det så Andreas Bruus, som blev spillet fri i højre side, og sikkert hamrede han bolden ind fladt forbi den tjekkiske keeper. Dermed var kampen reelt afgjort, og selvom Tjekkiet heroisk forsøgte at reducere, så lykkedes det danskerne at ”holde buret rent”, og dermed sluttede kampen 3-0 til Danmark.

Med sejren kom U16-landsholdet flot i gang med fire nationers turneringen, hvor også Irland og Østrig deltager. Efter kampen var det naturligt en tilfreds U16-landstræner Per Holm, som ser årgangen udvikle sig i den helt rigtige retning.

‘Det var dejligt med revanche mod tjekkerne, som var vores første modstander med årgangen i Danmark tilbage i efteråret. Dengang gav jeg udtryk for, at vi spillede bedst - men tabte, og det kan rettelig lyde lidt hult. I dag fik vi dog bevist min påstand. Vi spillede en rigtig god kamp, hvor vi offensivt tilspillede os klart flest chancer - og denne gang var vi også mest effektive i afslutningerne. Når det samtidig krydres med en stærk defensiv indsats, hvor vi giver meget lidt væk, så er grundlaget for et godt resultat til stede.”

”Jeg ser fra gang til gang, at drengene lægger på i forhold til fokuspunkterne, bl.a. forsvarsspillet og kommunikationen på holdet, som vi sammen arbejder med. Det sker uden, at vi går på kompromis med vores stil og ønske om at dominere på bolden, så udviklingen og resultaterne nu går bedre hånd i hånd”.

”Jeg ser i dag mange spillere med super arbejdsindsats og præstationer, men med Jeppe Okkels, Silkeborg IF, som den helt store internationale spiller. Derudover tillykke til de to debutanter, Mathias Eriksen, Vejle BK og Lasse Sørensen, Esbjerg fB, så vi nu har haft 27 spillere til at debutere på årgangen.”

Mandag kl. 14:00 (dansk tid) spiller holdet igen – denne gang mod Østrig.

Se de tre danske mål på DBU’s Facebookside for ungdomslandsholdene

Kamprapport

Hold

U16-landsholdet

Kamp

Danmark - Tjekkiet

Tid

15. februar 2015 kl. 15:00

Sted

Home Farm, Dublin

Status

UEFA Development turnering

Resultat

3-0 (1-0)

Tilskuere

78

Dommer

Phillip Harrison

Linjedommere

Declan Toland og David Berry

4. dommer

Robert Hennessy

Startopstillingen

Nr.

Spiller

Klub

1

Casper Hauervig

Brøndby IF

2

Karl Appelt

Brøndby IF

4

Andreas Bruus

Brøndby IF

6

Julius Eskesen (anfører)

OB

8

Carlo Holse

FC København

11

Nicklas Strunck Jakobsen

FC Nordsjælland

12

Christian Johansen

Brøndby IF

13

Nicolai Damkjær Madsen

FC Midtjylland

15

Jens Odgaard

Lyngby BK

17

Jeppe Okkels

Silkeborg IF

20

Magnus Finne Wørts

FC Nordsjælland

Kampforløb

Min

Status

Spiller

18

1-0

Karl Appelt

46

2-0

Sebastian Buch

48

3-0

Andreas Bruus

Ind- og udskiftninger

Min

Ind

Ud

41

3. Sebastian Buch, FC Midtjylland

Jens Odgaard

41

10. Mikkel Jacobsen, FC Midtjylland

Karl Appelt

62

19. Lasse Sørensen, Esbjerg fB

Julius Eskesen

62

18. Mathias Eriksen, Vejle BK

Jeppe Okkels

62

9. Kasper Lunding Jakobsen, AGF

Andreas Bruus

Ikke benyttet

16

Oskar Snorre Olsen (målmand)

Lyngby BK

5

Christian Enemark

Brøndby IF

7

Christoffer Hansen

Næsby BK

14

Jacob Mikkelsen

OB

Af: Karsten Stiig - 16. februar 2015, 09:11

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første