Mulig landsholdsdebutant: Jeg kneb en tåre

Det lugter af EM-billetter for det danske landshold, der spiller de to sidste og altafgørende kampe i kvalifikationsrunden til september. Nils Nielsen har udtaget sine udvalgte, der skal sikre dansk deltagelse i Holland 2017 – og der er mulighed for landsholdsdebut for holdets nye keeper.

Maria_Christensen_500
Maria Lindblad Christensen sammen med målmandstræner Heidi Johansen. Foto: fodboldbilleder.dk

Det er en rutineret skare, der skal sikre Danmark direkte deltagelse i EM til sommer. Kun en enkelt udskiftning er det blevet til, siden Nils Nielsen fremførte sin landsholdstrup til EM-kampene i juni måned. Udskiftningen var tvunget, da keeper Cecilie Breil Kramer over sommeren har valgt at lægge målmandshandskerne på hylden.

Kneb en lille tåre

I stedet har Fortuna Hjørrings Maria Lindblad Christensen chance for landsholdsdebut, når hun sammen med Stina Lykke Petersen er udtaget til at vogte det danske mål i de to kampe mod Moldova og Sverige. En stor cadeau til den unge keeper, der også måtte knibe sig selv lidt i armen, da beskeden om udtagelsen tikkede ind fra landstræner Nils Nielsen.

”Jeg kneb nok en lille tåre, da jeg læste min mail. Efter en lang skadesperiode, hvor jeg ikke rigtig troede på, at jeg ville kunne komme til at spille på højt niveau igen, er det her virkelig stort! Jeg er sindssygt glad for, at alt mit hårde arbejde nu betaler sig,” siger Maria Lindblad Christensen.

Mange muligheder på keeperposten

Landstræner Nils Nielsen har haft mange unge keepere at vælge i mellem på de danske grønsvære, men valget af Maria Lindblad Christensen er bestemt ikke tilfældigt.  

”Maria er kommet rigtig godt tilbage efter en alvorlig hovedskade, og er startet rigtig godt i starten af sæsonen. Jeg har efterhånden et rigtig godt kenskab til hende fra hendes kampe på både U19- og U23-landsholdet, hvor hun har set rigtig stærk ud,” fortæller Nils Nielsen om valget af sin nye keeper.

For Maria Lindblad Christensen var der desværre ikke meget tid til fejring af den gode nyhed:

”Jeg fejrede mig selv med en biptest og en træning i Fortuna Hjørring – og det var det,” siger Maria Lindblad Christensen smilende.

Forhåbentlig bliver der masser af plads til fejring efter holdets kamp mod Sverige 20. september på Energi Viborg Arena, der bliver afgørende for, om Danmark kvalificerer sig til EM i Holland 2017. Inden da skal Moldova dog besejres, når de to hold mødes den 15. september i den moldoviske hovedstad. Du kan følge begge kampe på DR3.

Skal du sikre dig billet til nabobraget på Energi Viborg Arena? Du finder billetbooking lige her

Du finder den fulde landsholdstrup her. 


Af: Mia Kjærgaard - 24. august 2016, 11:48

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første