A-licenstrænerne: Disse app’s bruger vi

TRÆNERLOUNGE: A-trænerne kommer med deres bud på, hvilke apps der er værd at kaste sig over i januarudgaven af DBU's TrænerLounge. Derudover kan du i årets første udgave i nyt design også læse om de to farligste angrebstrioer i nyere tid; Bale-Benzema-Ronaldo og Messi-Suárez-Neymar samt flere andre historier.



Foto: www.fodboldbilleder.dk


Applikationer – også bare kaldet apps – er i dag en integreret del af den digitale verden, og den digitale verden er en integreret del i de flestes liv. Selv ude på fodboldbanen bliver apps flittigt benyttet, og i dette afsnit af TrænerLounge giver 55 A-trænere deres bud på, hvilke apps der hjælper dem i deres trænergerning. Til at tage os igennem listen, vil Mads Krogsgaard, der er A-træner og har mange års erfaring med trænerudvikling hos DBU gennemgå en håndfuld af de apps, A-trænerne har udpeget.

Mads Krogsgaard har gennem sit mangeårige virke som ungdomstræner og koordinator i Træneruddannelse stiftet bekendtskab med en lang række apps, der henvender sig til træneren, og det er på den baggrund, han udtaler sig.

”Når man sidder og kigger på apps, der egner sig til trænere, så mangler den komplette app stadig. Derfor ser vi også i denne undersøgelse, at der er rigtig mange forskellige bud på apps, der kan det samme i mere eller mindre grad,” fortæller Mads Krogsgaard og fortsætter:

”Som træner kan man med fordel benytte en række forskellige apps, og alt efter niveauet, man er træner på, kan man have behov for apps, der kan hjælpe med kampanalyser, spilleranalyser, holdstyring, taktik, scouting, management, planlægning og video. Jo lavere niveau man træner på, jo færre er der ofte til at hjælpe dig. På højere ungdoms- og seniorniveau har træneren som oftest hjælp af assistenter, fysiske trænere, scouts og ledere i klubben, og i disse jobs kan træneren bedre fokusere på ledelse, planlægning og afvikling af træning,” fortæller Mads Krogsgaard.

Se de mange nyttige træner-gadgets her

Derudover kan læse følgende historier i DBU Trænerlounge:

  • Medierne: Ven eller fjende?
    Spillet på banen er ikke det eneste, man som træner skal have styr på, når man gør sig på de helt store græsmarker. Spillet med – og mod – medierne er så vigtigt at mestre for træneren, at det er en inkorporeret del af DBU´s pro-uddannelse. TrænerLounge sad med på skolebænken, da både med- og modspillere underviste pro-kursisterne i mediernes spilleregler. Der er masser af tips og tricks at hente
  • Hvordan påvirker muskeltræthed præstationsevnen sidst i kampen?
    De fleste oplever en markant træthed mod slutningen af en fodboldkamp. Men hvilke fysiske udfoldelser er mest påvirket af den tiltagende muskeltræthed?
  • BBR vs MSN.
    De to farligste angrebstrioer i nyere tid Bale-Benzema-Ronaldo og Messi-Suárez-Neymar står over for hinanden i denne måneds indslag fra Prozone Nordic.

Læs alle ovenstående historier og mange flere i DBU's webmagasin for trænere, der netop har fået nyt design: 

DBU's Trænerlounge - januar 2016




Log ind