Hareide sætter sit hold

DBU Elite har i dag orienteret staben omkring A-landsholdet om den kommende sammensætning, hvor der kommer udskiftninger i både træner- og sundhedsstaben.


Pierre Emile Højbjerg i playoffkampen mod Sverige Foto: fodboldbilleder.dk


Om tre uger tiltræder Åge Hareide på posten som dansk landstræner. Når det sker, er der blot 10 dage til, han skal udtage sin først trup, og 21 dage til holdet samles på træningsbanen før kampen mod Island den 24. marts i Herning.

 Men det er ikke kun de 23 spillere, som skal udpeges, men også staben omkring holdet, der er ved at falde på plads. I første omgang betyder det, at Peter Bonde, Torben Storm og Martin Jørgensen stopper som assistenttrænere, mens Søren Kaalund ophører i hans funktion som landsholdets læge, sammen med det øvrige sundhedsteam. Åge Hareide har valgt at fastholde Lars Høgh som landsholdets målmandstræner, ligesom Allan Poulsen vil  fortsætte i hans vante rolle omkring holdet, som dækker en lang række ansvarsområder.

”Åge Hareide har ønsket at starte på en frisk. Derfor handler udskiftningerne i staben ikke om personer, men om at få nye øjne og kompetencer med omkring holdet. Vi skylder en kæmpe tak til hele staben omkring landsholdet og særskilt til Peter Bonde for mange år som assistenttræner. I forhold til Peter Bonde er vi i øjeblikket i dialog om, hvordan situationen skal se ud frem til sommer,” siger DBU’s elitechef, Kim Hallberg. 

Arbejdet med at finde en ny assistenttræner er i fuld gang, lige som der nu også er sat i gang i processen med at finde en ny læge, der så skal være med til at give input til den øvrige sundhedsstab.

DBU forventer at kunne offentliggøre navnene på en ny assistenttræner, læge og fysisk træner, inden truppen samles i Helsingør mandag den 21. marts.

Af: DBU Kommunikation - 05. februar 2016, 13:15

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første