11 klubber får licens til U18 Pige DM-rækken

11 af 17 ansøgere opfylder de nødvendige sportslige og formelle krav og har fået licens til U18 Pige-DM rækken, mens de resterende får ekstra supervision den kommende sæson.

11 klubber har fået licens til U18 Pige DM i den kommende sæson. Det er en nedgang på to klubber i forhold til nuværende sæson. En nedgang som primært skyldes DBU’s kvindeelitegruppes fastholdelse af nødvendige sportslige krav, som dette års licensklubber, Skovbakken og Hillerød, ikke formår at opfylde. 
 
”Der bliver fortsat arbejdet rigtigt godt og med meget stor kvalitet ude i mange af klubberne, men vi må erkende, at det er en udfordring for nogle klubber at opfylde de sportslige krav, der er nødvendige for at få licens,” fortæller medlem af DBU’s bestyrelse Mette Bach Kjær, der ikke mener, at kravene er for høje men derimod nødvendige: 
 
”Det er vigtigt for os at fastholde et fortsat højt men også realistisk niveau, da målet er at skabe det rigtige elitære miljø til at udvikle kommende landsholdsspillere. Det har i år betydet, at vi har været tvunget til at sige farvel til to af vores licensklubber. I stedet vil vi sideløbende opprioritere den sportslige dialog og sparring hos de seks ansøgere, som ikke fik godkendt ansøgningen,” siger Mette Bach Kjær med henvisning til, at DBU’s tre ungdomslandstrænere, Søren Randa-Bolt, Lene Terp og Frank Johnsen løbende vil besøge alle 17 ansøgere for i samarbejde med klubbernes sportslige afdeling at løfte klubberne det sidste stykke.
 
Licensen tildeles på baggrund af primært følgende vurderinger:
  • Opfyldelse af formelle krav (herunder uddannelsesniveau på træner, antal træninger per uge m.v.) 
  • Sportslig vurdering (spillergrundlaget, herunder antallet af spillere under U18, og spillere som optræder i DBU sammenhæng, samt en vurdering af det elitære niveau i klubben)

Licensklubber 2017/2018:
 
Ballerup-Skovlunde Fodbold
Brøndby IF
B93
Fortuna Hjørring
IF Lyseng
Kolding Q
Team Viborg
Team Odense Q
Varde IF
Vildbjerg SF 
AaB

Af: DBU Kommunikation - 10. april 2017, 14:00

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første