Jens Maae skal dømme ved slutrunde

UEFA har udpeget den danske Superliga-dommer, Jens Maae, som en af dommerne til EM-slutrunden for U17-herrelandshold i Kroatien

U17-landsholdet for herrer snublede efter nederlag til Holland og Ungarn. Men Danmark bliver alligevel en del af U17-slutrunden, der spilles i starten af maj måned i Kroatien med deltagelse af 16 hold, når den 35-årige Superliga-dommer Jens Maae står over for sin største internationale opgave.
 
”Man kan jo sammenligne det med den oplevelse en fodboldspiller får, når de skal deltage i en slutrunde. Det bliver helt sikkert en fantastisk oplevelse, men samtidig også en unik mulighed for at videreudvikle mig som dommer. Det sker helt automatisk, når man bliver matchet på højeste plan og får sparring fra nogle af de bedste dommerudviklere i Europa. Der er ingen tvivl om, at det er et vigtigt skridt for min videre udvikling som dommer,” siger Jens Maae.
 
DBU’s dommerkonsulent, Kim Milton, er forståeligt nok glad for UEFA’s valg.
 
”Det er en rigtig god nyhed for vores danske dommere, for det viser, at UEFA anerkender vores niveau og kan se det potentiale, som vi også har set i Jens. Samtidig er det en rigtig god timing, da slutrunden ligger umiddelbart før, de nye dommer indrangeringer bliver foretaget i juni. Så hvis Jens gør en god indsats i Kroatien, er det håb for, at UEFA rykker ham op fra hans nuværende rangering, hvilket sætter ham i spil til endnu større internationale kampe,” siger Kim Milton.
 
35-årige Jens Maae har dømt 89 kampe i ALKA Superligaen herunder 7. rundeopgøret mellem Brøndby og FC København på Brøndby Stadion den 28. august 2016. Jens Maae startede sin karriere som divisionsdommer i 2007, hvor han dømte i 2. division. Året efter rykkede han op til 1. division, og siden 2012 har han dømt i Alka Superligaen og været FIFA dommer siden 2014.
 

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første