Ny uddannelse til børne- og ungdomstrænere

De danske børne- og ungdomstrænere kan se frem til en endnu skarpere uddannelse, når den nye C-licens træder i kraft fra nytår.


C-licensen er den naturlige uddannelse for de trænere, der skal få børn og unge til at levere bedst muligt på fodboldbanen, da den giver træneren indblik i pædagogik og alderens betydning for indlæring.

- Vi ved, hvor meget træneren betyder for fastholdelsen og rekrutteringen af unge spillere, så derfor skal vi have verdens bedste uddannelse til dem. Den nye C-uddannelse bliver meget mere målrettet det alderstrin, som træneren beskæftiger sig med, og derfor bliver træneren også mere kompetent som resultat, siger Peter Rudbæk, Trænerudviklingschef i DBU

13 kurser bliver til 3

Den nye C-uddannelse får en helt ny struktur. Hvor man før i tiden skulle tage 13 kurser for at få en C-licens C-licens, bliver det nu lavet om til 3.

Første trin er ”DBU Basis Børne- og Ungdomstræner”, hvorefter man kan vælge ”Børn U5-U9” – ”Børn U10-U12” eller ”Ungdom U13-U19” – som kvalificerer træneren til en lille test. Når denne test er bestået modtager man et Børne- eller Ungdomstrænerbevis.

Herefter kan man starte på B1, og når det kursus er gennemført, er man klar til C-licenseksamen.

- I stedet for at skulle afsted 12 gange og have en bred viden om forskellige facetter af børne- og ungdomstræning, laver vi nu to intense undervisningsdage, hvor trænerne bliver klædt på til at træne lige præcis det hold, de har ansvaret for hjemme i klubben, siger Henriette K. Jensen, Udviklingschef i DBU Jylland.

Overgang til den nye struktur

De nye uddannelsesstruktur træder i kraft pr den 01.01.2018.

I 2018 vil der være en overgangsordning som de kursister, der allerede er i gang, kan benytte.

Det betyder, at de kurser, som kursisten har gennemført i den tidligere struktur, kan flyttes over i den nye uddannelse.

Du kan læse mere her

Af: Aske Gott Sørensen - DBU Jylland Kommunikation Foto: Henrik Bjerregrav - 07. april 2017, 13:00

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første