DBU-formand overværer finaler i Grønland

I weekenden blev det grønlandske mesterskab afgjort. DBU’s formand overværede finalerne og mødtes med ledelsen for GBU.

Foto: DBU
DBU’s formand Jesper Møller overværede i weekenden de grønlandske mesterskaber i fodbold. Her fik han mulighed for at mødes med bestyrelsen i Grønlands Boldspil-Union. Begge forbund er fast indstillede på at fortsætte arbejdet for at udvikle fodbolden i Grønland til gavn for børn og unge samt sundhed og trivsel i landet.

I forbindelse med de netop afholdte grønlandsmesterskaber i Qeqertarsuaq, hvor Nuuk-klubben IT-79 slog rivalerne fra B-67 i en afsluttende straffesparkskonkurrence, mødte DBU’s formand Jesper Møller sine kollegaer fra
Grønlands Boldspil-Union (GBU). Ved mødet deltog også det svenske fodboldforbunds formand Karl-Erik Nilsson, der ligeledes er 1. vicepræsident i UEFA.

Her fik parterne mulighed for en dialog om, hvordan DBU kan understøtte GBU i arbejdet for at udvikle fodbolden i Grønland. Det drejer sig blandt andet om, at der skal uddannes flere trænere, dommere og ledere, ligesom der fortsat skal være fokus på fodboldfaciliteterne rundt om i landet.

"Fodbold har en unik mulighed for at bidrage til styrket sundhed og læring i det grønlandske samfund. Vi er glade for at kunne bidrage til den positive udvikling. Samtidig glæder det os, at vi deler holdninger og værdier i forhold til arbejdet med Good Governance i fodboldens verden," siger han.

I oktober 2015 indgik DBU og GBU en samarbejdsaftale, der blandt andet havde som målsætning, at der inden 2025 skulle etableres seks 'full size'-kunstgræsbaner. Status er i dag, at der enten er etableret eller er i færd med at blive etableret 11 'full size'-kunstgræsbaner fordelt rundt om i det store land mod nord. 

GBU og DBU er enige om at fortsætte det tætte samarbejde til gavn for fodbolden i Grønland. Derfor går parterne nu i gang med at justere aftalen fra 2015, så den målrettes de behov, som grønlandsk fodbold har for øjeblikket.

På mødet fik Jesper Møller samtidig en orientering om fyringen af den grønlandske landstræner, Tekle Ghebrelul, og formand John Thorsens efterfølgende fratræden. DBU’s formand betragter begge som interne anliggender, som han ikke vil blande sig i. Af: DBU Kommunikation - 14. august 2017, 14:34

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første