MENU

F.C. København idømt to hjemmekampe uden tilskuere

Fodboldens Disciplinærinstans har grundet tilskuerurolighederne i BIF-FCK den 6. august idømt F.C. København at skulle spille sin førstkommende hjemmekamp i Superligaen uden tilskuere samt den næste hjemmekamp mod Brøndby IF uden tilskuere. FCK får derudover en bøde på 150.000 kroner, mens Brøndby får en bøde på 75.000 kroner.

Brøndby IF og F.C. København mødtes søndag den 6. august på Brøndby Stadion i et opgør i Alka Superligaen, der i overtiden blev afbrudt af kampens dommer Anders Poulsen grundet store tilskueruroligheder.

I sin indberetning af kampen til Fodboldens Disciplinærinstans beretter Anders Poulsen, at der i det 93. minut opstod uroligheder i F.C. Københavns fanafsnit med kampe mellem fans og først stewards og derefter politi.

Fansene kastede pyro, stænger fra flag og sæder efter stewards og politi. Anders Poulsen afbrød kort efter kampen i 18 minutter, før opgøret blev færdigspillet. 

Både Brøndbys sikkerhedschef, Mickel Lauritsen, og F.C. Københavns sikkerhedschef, Leif Bjørn, har erklæret sig meget enig i dommerens indberetning af kampens hændelser, hvor der også ved flere lejligheder blev tændt pyroteknik af begge holds fans. 

Inden dørene til stadion var blevet åbnet før kampen, fremtvang en gruppe på cirka 50 fans af F.C. København sig vej ind på stadion ved at vælte et hegn og kaste romerlys efter vagter, hvorefter de søgte konfrontation med politiet. Det har Fodboldens Disciplinærinstans ligeledes taget med i sin afgørelse, da det ”ikke uden videre var muligt for udefrakommende tilskuere at tiltvinge sig adgang til dette tilskuerafsnit.”

Fodboldens Disciplinærinstans har som følge af kampens hændelser fradømt F.C. København retten til tilskuere til den førstkommende hjemmekamp i Superligaen samt den næste hjemmekamp mod Brøndby IF. FCK er derudover blevet tildelt en bøde på 150.000 kroner samt en betinget dom på yderligere én hjemmekamp uden tilskuere. Denne dom frafalder, hvis F.C. København ikke sanktioneres for en lignende overtrædelse inden udgangen af 2017/18-sæsonen.   

Instansen har truffet sin afgørelse på baggrund af ovennævnte hændelser. Instansen skriver i kendelsen, ”at der er tale om helt uacceptabel adfærd fra F.C. Københavns fans, der har bragt mennesker i fare og skadet dansk fodboldes renommé.”

I domsafsigelsen anerkender Fodboldens Disciplinærinstans F.C. Københavns arbejde for at identificere de personer, der var involveret i urolighederne før og under kampen, samt at F.C. København med det samme tog afstand fra fansenes opførsel. 

Brøndby IF har fået en straf på 75.000 kroner for fansenes brug af pyroteknik under kampen. 

F.C. København og Brøndby IF kan appellere sagen til Fodboldens Appelinstans inden for de næste to uger. 

Du kan læse hele kendelsen om sanktionen til FCK lige her, mens du finder kendelsen om Brøndby her.

Log ind