Læs med Troelsgaard og Veje

Fra efteråret udvides bogserien ’Læs med landsholdet’ til også at omfatte bøger om EM-sølvvinderne Sanne Troelsgaard og Katrine Veje.

Video: Alexander Paaske
Siden marts har fodboldglade børn haft mulighed for at lære at læse gennem bøger om landsholdsspillerne Pernille Harder, Nadia Nadim, Christian Eriksen, Kasper Schmeichel, Jannik Vestergaard, Andreas Christensen, Pierre Emile Højbjerg og Yussuf Yurary. 

I efteråret lander to nye bøger på hylden hos forlaget Carlsen - nemlig bøgerne om de nykårede EM-sølvvindere Sanne Troelsgaard og Katrine Veje. Og det vækker stor glæde hos forlagschef Christian Bach.

”Hos Carlsen er vi rigtigt glade for det samarbejde, vi har med DBU omkring serien Læs med Landsholdet. Kombinationen af letlæsning og danske fodboldprofiler er rigtig god, og vi ved, at vi får mange nye læsere i gang med at knække læsekoden med disse bøger. Serien har da også allerede været en stor kommerciel succes, og også inden kvindelandsholdets EM-succes klarede de to bøger om finalekampens danske målscorere, Nadia Nadim og Pernille Harder, sig virkelig godt salgsmæssigt. Nu glæder vi os til at inkludere yderligere to kvindelige landsholdsspillere i serien,” udtaler Christian Bach. 

I bøgerne fortæller spillerne om, hvordan de begyndte at spille fodbold, hvordan det er at spille på landsholdet, og hvad der foregår bag kulisserne, når landsholdet er samlet. Landsholdsspiller Katrine Veje mener, at det er en god idé at kombinere det at lære at læse med noget, som for mange børn også er en interesse.

”Det er dejligt, at der kommer bøger om os, som vi selv drømte om, at vi kunne låne, da vi var yngre. Det er lidt federe, at det er noget, man har lyst til at læse om, og at man samtidigt lærer at læse,” udtaler kantspilleren.
 
Baggrunden for serien er, at 15 % af de danske skoleelevers læsekompetencer ifølge PISA 12 anses for at være utilstrækkelige i forhold til at klare hverdagens læsekrav på en ungdomsuddannelse eller i erhvervslivet. Det er især drengenes læsefærdigheder, som halter. Her er der ifølge PISA’s undersøgelser hele 19,2 % af drengene, der har utilstrækkelige læsefærdigheder. 

Bøgerne er læsepædagogisk bearbejdet og beregnet til fodboldglade piger og drenge i 2.-3. klasse. Overskuddet fra bøgerne går til et nyt samarbejde mellem DBU og skolerne, hvor landsholdsspillerne skal udvælge projekterne sammen med Forlaget Carlsen.    

Du kan købe bøgerne HER.


Af: Eva Hindby - 10. august 2017, 10:44

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første