Danmark mod Tyskland i Brøndby

Når verdensmestrene fra Tyskland gæster Danmark for at få revanche for 2-0 nederlaget i EM-finalen for 25 år siden, så bliver det Brøndby Stadion, der lægger græs til.

'

De fleste danskere på 30+ kan huske, hvad de lavede den 26. juni 1992. Danmark vandt EM. Lillebror blev pludselig storebror, og en milepæl blev sat i dansk fodboldhistorie. 

Fire år senere blev Tyskland Europamestre, og efter sejren over Argentina i 2014 kan vores naboer mod syd nu igen kalde sig verdens bedste. 

2-0 sejren på Nya Ullevi har nu 25 år på bagen, hvilket markeres med en revanchekamp den 6. juni, som Danmark bruger som led i forberedelsen til VM-kvalifikationskampen mod Kasakhstan fire dage senere og Tyskland som optakt til deres deltagelse i Confederations Cup i Rusland senere på måneden.

Mens kampen allerede blev offentliggjort i december, er valget af stadion først faldet på plads i dag, hvor en række faktorer blev udslagsgivende for, at valget faldt på Brøndby Stadion:

”Det er snart otte år siden, vi senest har spillet en Herre A-landskamp på Brøndby Stadion. Det er jo et fantastisk stadion, som er vant til at huse tusindevis af fans. Så jeg er sikker på, at det er det rigtige sted at genskabe stemningen fra '92,” siger direktør for DBU A/S Katja Moesgaard, som er ansvarlig for placering af venskabskampe.

”Helt grundlæggende har vi fået et rigtig godt tilbud fra Brøndby, som blandt andet inkluderer medejerskab på et frivillighedsarrangement, som har været vigtigt for os. Herudover har kapacitet været en væsentlig faktor, da vi har forventning om mere end 20.000 tilskuere, og slutteligt har der være nogle sportslige betragtninger, som alt i alt har betydet, at valget faldt på Brøndby Stadion,” slutter Katja Moesgaard.

Billetter til kampen bliver sat til salg i marts.

Læs mere
Historisk kamp markerer jubilæum Af: DBU Kommunikation - 10. februar 2017, 08:55

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

1

  • ja hvem husker ikke den dag/aften/nat det var første gang jeg prøvede at sidde på en patruljevogn med et stort dannebrogsflag og blive kørt rundt uden at blive anholdt. ;-) <3
    07. marts 2017, 16:21    
    Bent Riisager