DBU-formand med i ny VM-komité


Som en del af de fortsatte reformer har FIFA reduceret antallet af komiteer fra 24 til 9 - og antallet af medlemmer fra 500 til 150. DBU’s formand er kommet med i VM-komité.

Jesper Møller ved FIFA kongres

Jesper Møller med i ny VM-komité, der sætter fokus på en mere tranparans og gennemsigtig organisering og afvikling af VM og andre FIFA-turneringer. Foto:fodboldbilleder.dkEnklere og mere demokratiske beslutninger, større transparens samt langt større fokus på udviklingen af fodbold i hele verden. 

Det har været blandt budskaberne fra den nye FIFA-præsident, Gianni Infantino, der de seneste dage har afholdt et af de nye FIFA Summit møder med deltagelse af blandt andet 
DBU’s formand, Jesper Møller.

Møderne skal styrke dialogen og erfaringsudvekslingen mellem de årlige kongresser. På en to-dages konference blev der diskuteret alt fra det nye VM-format, good governance samt ungdoms- og OL turneringer til behovet for at reformere beslutningsgangene i den globale fodboldorganisation. Sidstnævnte førte til, at den nye FIFA-præsident reducerede antallet af komiteer fra 24 til 9 og dermed antallet af komité-medlemmer fra 500 til 150. 

Samtidig er der etableret en ny VM-komité, Organising Committee for FIFA Competitions, der skal styrke transparens og opsyn med udvælgelsen af VM-værter og afvikling af FIFA-turneringer. Komiteen har UEFA-præsident Alexander Ceferin som formand og DBU’s formand, Jesper Møller, blandt de 22 medlemmer. Udnævnelsen glæder den danske formand: 

“Jeg er glad for muligheden for at repræsentere Danmark og dansk fodbold i en af de vigtigste og mest centrale komiteer, hvor vi skal rådgive om organiseringen og afviklingen af VM og andre FIFA-turneringer,” siger Jesper Møller og fortsætter:

“Selv om jeg i det kommende års tid vil prioritere arbejdet i Danmark med blandt andet de forestående reformer af DBU's politiske struktur og min rundtur til klubber og kommuner, så giver komiteposten indflydelse på øverste niveau samt en direkte platform til at diskutere og præge udviklingen af fodboldturneringer, som er vores kerneprodukt. Desuden vil jeg vil kunne påpege og italesætte de holdninger og værdier, som vi står for i Danmark og de nordiske lande. Endelig vil jeg naturligvis kunne understøtte vores internationale strategi og mulighederne for at fremme vore ønsker, når der fremadrettet skal placeres VM-turneringer,” siger DBU-formanden. 

Efter ændringerne er der ni komiteer tilbage i FIFA med 150 medlemmer, heraf fire danskere: Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, fortsætter som medlem i Players Status Committee, mens tidligere DBU-formand, Allan Hansen, fortsætter i FIFA’s revisions-komité. Samtidig er Spillerforeningens direktør, Mads Øland, blevet medlem i FIFA’s såkaldte Stakeholder Committee, hvor der netop er plads til repræsentanter fra forskellige samarbejdspartner i fodboldens verden. 

Under FIFA Summit var der også besøg fra arrangørerne af VM 2022 i Qatar i form af Hassan al Thanawi, direktør for Supreme and Deliverence Committee. I den forbindelse påpegede DBU’s formand, Jesper Møller påny behovet for større fokus på overholdelsen af menneskerettigheder og bedre vilkår for arbejderne i forbindelse med VM byggerierne.

"Som også udtrykt under det nordiske besøg i november 2016, så bekymrer vi os om situationen i Qatar, og jeg valgte derfor at benytte lejligheden til påny at italesætte behovet for reformer og nødvendige forbedringer af arbejdernes vilkår samt vores fortsatte fokus på overholdelsen af FN og FIFA's regler om menneskerrettigheder,” siger Jesper Møller.

Af: DBU Kommunikation - 17. februar 2017, 14:44

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første