Svenskerbrag nr. 400 venter i ny EM-test

U21: Der er dømt tiltrængt revanche mod svenskerne, når det danske U21-landshold i sidste EM-test møder Sverige på Olympia i Helsingborg den 10. juni. En landskamp, der desuden bliver nummer 400 mod svenskerne på tværs af alle danske landshold.


Hør U21-landstræner Niels Frederiksen sætte ord på både den kommende EM-test mod Sverige og holdets EM-forberedelse i foråret. Video: Pia Schou Nielsen


Danmark og Sverige kender hinanden særdeles godt, når det kommer til fodboldopgør på tværs af sundet.

Første landskamp blev spillet i 1913, og siden er det på tværs af alle danske landshold blevet til 399 opgør mod de nordiske naboer.

Lørdag den 10. juni 2017 spilles så landskamp nummer 400, når Danmark og Sverige mødes endnu en gang i en sidste styrkeprøve før U21 EM i Polen, der sparkes i gang den 16. juni.

Et opgør, der desuden bliver en kærkommen revanchemulighed for nederlaget til de forsvarende europamestre i EM-semifinalen i Tjekkiet i 2015.

For landstræner Niels Frederiksen handler holdets sidste EM-test dog mindre om revanche og rekorder og mere om returløb og resultater. Hør hvorfor landstræneren kalder Sverige for en god EM-generalprøve, og hvordan de to nationer står over for hinanden i videoen ovenfor.

Kampen spilles på Olympia Stadion i Helsingborg lørdag den 10. juni efter planen kl. 14.00. Efterfølgende drager begge mandskaber mod Polen. Sverige åbner EM mod England den 16. juni, mens Danmark spiller sin første EM-kamp mod Italien den 18. juni.

Udover Sverige møder Danmark også Spanien og England i marts måned. Sidstnævnte spilles på BioNutria Park i Randers. Her er kamptidspunktet netop blevet fastlagt til kl. 19.00 og sendes desuden på Discovery.

Se mere om billetsalget til kampen på www.billetsalg.dbu.dk

Læs også

’Premier League kommer til Randers’

’Danmark møder Spanien og England i EM-test’ Af: Pia Schou Nielsen - 15. februar 2017, 15:43

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første