Karantæne til Toutouh for brug af romerlys

Fodboldens Disciplinærinstans idømmer Toutouh to spilledages karantæne for at have taget et romerlys i hånden for at juble sammen med fansene efter pokalfinalesejren over Brøndby

I forbindelse med fejringen af sejren i finalen i DBU Pokalen Kristi Himmelfartsdag den 25. maj mellem F.C. København og Brøndby IF fremgår det af tv-dokumentation, at F.C. Københavns Youssef Toutouh går ud til F.C. Københavns fans og tager et romerlys i hånden for at juble sammen med fansene.

Forud for sæsonen 2016-2017 udsendte Fodboldens Disciplinærinstans skriftlige retningslinjer til klubberne i Herre-DM, hvor det blandt andet fremgår, at klubberne må forvente, at tilfælde, hvor klubber eller spillere/officials offentligt har udtrykt anerkendelse (eller ligefrem begejstring) over brug af romerlys i forbindelse med indmarch eller lignende, må forvente at blive sanktioneret af Fodboldens disciplinærinstans.

På den baggrund har Fodboldens disciplinærinstans valgt at indlede en disciplinærsag mod Youssef Toutouh, hvor instansen vurderer, at Youssef Toutouh med sin handling efter kampen dels har overtrådt fyrværkerilovgivningen og dels udtrykt anerkendelse af brugen af romerlys og derved udvist illoyal og usømmelig adfærd, hvilket instansen har fastsat til to spilledages karantæne.

Kendelsen er endelig og kan ikke ankes

Se hele kendelsen her

Af: Fodboldens Disciplinærinstans - 07. juni 2017, 13:00

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første