Kvindelandsholdet vil slå AB’s tilskuerrekord

De danske fodboldkvinder spiller sidste testkamp på hjemmebane, før det går løs til EM til sommer mod storholdet England. Kampen spilles på Gladsaxe Stadion, hvor tilskuerrekorden lige nu er 10.039. Den rekord skal de danske kvinder forsøge at slå.


Simone Boye i aktion mod Rusland. Foto: Mirko Kappes


EM for kvinder i Holland nærmer sig med hastige skridt. Den 16. juli går det løs for det danske kvindelandshold i den første kamp mod Belgien, men inden Harder, Nadim og de andre stjerner når så langt, skal formen og taktikken afprøves i en vigtig testkamp. Modstanderen til kampen bliver England, der lige nu er det fjerde bedste hold i verden, hvis man ser på verdensranglisten.

Testen skal stå på Gladsaxe Stadion den 1. juli kl. 19.00 og bliver holdets sidste hjemmebanekamp før EM. Kampen er derfor også den sidste før landstræner Nils Nielsen udtager sin EM-trup, og der er derfor mange ting på spil i kampen mod ét af verdens allerbedste hold.

Der bliver brug for massiv opbakning på lægterne fra danske fans, og DBU og Gladsaxe Kommune satser på at kunne skabe tilskuerrekord på stadion, der til daglig lægger hjemmebanegræs til 1. divisionsholdet AB. En rekord, der bliver svær, men bestemt ikke umulig at nå, fortæller Gladsaxes borgmester, Karin Søjberg Holst.

”Vi er utrolig stolte over at få lov til at lægge græs til en landsholdskamp med kvindelandsholdet. Den nuværende rekord på vores stadion er 10.039 tilskuere. Vi har i dag plads til omkring 13.000 tilskuere, og vi håber og tror på, at rigtig mange har lyst til at støtte op om kvindelandsholdet og være med til at sætte en fantastisk kulisse, der sender kvinderne godt afsted mod EM og forhåbentlig medaljer,” siger Karin Søjberg Holst.

For kvindelandsholdet selv er mange fans på tribunerne en helt særlig oplevelse, som har stor betydning for spillet på banen, fortæller Sanne Troelsgaard.

”Jeg glæder mig altid til at spille på hjemmebane – det er noget helt specielt! Som spiller kan du 100% mærke det på banen, hvis du har mange tilskuere i ryggen, så jeg håber at rigtig mange vil støtte op om holdet,” fortæller Sanne Troelsgaard.

Landsholdskollegaen Katrine Veje er heller ikke i tvivl om tilskuernes betydning på banen – især mod så stærk en modstander som England:

”England er et stærkt hold, så det ser ud til at blive et brag af en kamp, hvor begge hold skal vise, hvad de kan inden EM venter lige om hjørnet. Derfor håber vi at se masser af glade fans på tribunerne, for det giver altså lige det ekstra”, siger Katrine Veje.

Billetter til kampen mod England bliver sat til salg i dag kl. 10.00 på DBU´s billetsalg. Billetterne koster 50 kr. for voksne og 30 kr. for børn. Tager du hele holdet under armen, er der mulighed for at sikre jer klubtilbud med en billetpris på 20. kr. per person.  

Kvindelandsholdets sidste kamp før EM spilles 6. juli mod Østrig på udebane.

Af: Mia Kjærgaard - 11. maj 2017, 08:32

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

3

 • Tak for svaret Mia.

  Jeg tænker bare på UEFA-regler der, så vidt jeg ved, forbyder ståpladser til EM, -VM, - og Europa Cup kampe og kun tillader 20% af ståpladserne til venskabskampe; men der er måske andre regler for kvinde-fodbolden - lavrisiko måske?
  16. maj 2017, 19:37    
  grundlovs dag


 • Tak for din kommentar. Alle tilgængelige billetter sættes til salg til kampen, så det er faktisk muligt at slå stadionrekorden - men vi er med på, at det bliver noget af en udfordring.

  Kvindelandsholdets kampe har i EM-kvalifikationen været uden betaling for billetterne, men en prisfastsættelse er med til at understrege, at kvindelandsholdet og dermed deres kampe natruligvis har værdi - præcist som fx U21-landsholdet, hvor man også i år har fastlagt en billetpris. Og til den kamp oplevede man rent faktisk ikke en nedgang i antallet af tilskuere på stadion. Vi glæder os til at se, hvor mange der vil støtte op om kvindelandsholdets sidste hjemmebanekamp inden EM. Mvh Mia, DBU
  16. maj 2017, 13:27    
  Mia Kjærgaard Pedersen


 • ???
  Hvordan skal det kunne lade sig gøre; til venskabskampe må der kun bruges 20 % af ståpladserne og ifølge wiki er der i alt plads til 13.500 ca, hvoraf ca 7.700 er siddepladser.

  En anden ting; nu har det kvindelandsholdets kampe i mange år (hvis ikke altid) haft gratis entre og så tager i penge for en venskabskamp? Det er vel ikke urimeligt, men underligt når man tager i betragtning, at der ikke engang var fuldt hus til en eneste af em-kampene med gratis entre (hvilket var en meget skuffende præstation af Viborg-folket).
  13. maj 2017, 19:24    
  grundlovs dag