DBU optimerer talent- og spillerudviklingen på drengesiden

Arbejdet med U10-U15 på drengesiden omstruktureres og optimeres med ansættelse af nye specialiserede talenttrænere. Den nuværende regionaltræner-ordning slutter med udgangen af december 2017.

Med oprettelsen af de nye DBU TOP Centre på U10-U12 har DBU ved årets udgang valgt at omstrukturere og optimere hele talentstrukturen for U10-U15. Det sker ved at ansætte i alt fire specialiserede talenttrænere, der får til opgave at arbejde struktureret med talent- og spillerudviklingen i de respektive årgange.
 
Det betyder, at den nuværende regionaltrænerordning slutter pr. 31. december 2017.
 
”Vi har set på vores struktur med nye briller for fortsat at kunne sikre optimale rammer og træningsmiljøer for vores spiller- og talentudvikling i aldersgrupperne U10-U15. Det sker for at skabe en naturlig sammenhæng mellem de enkelte alderstrin. Dermed fortsætter og optimerer vi det unikke samarbejde, vi har mellem klubber og DBU. Netop samarbejdet mellem forbund og klubber er altafgørende for en succesfuld spiller- og talentudvikling i dansk fodbold,” siger Flemming Berg, talentudviklingschef i DBU.
 
”Med oprettelsen af de nye DBU TOP Centre for U10-U12 er det nødvendigt at kigge yderligere på det alderssegment. Vi understøtter den udvikling ved at skabe en ny struktur på talenttrænersiden, der både geografisk og fagligt i endnu højere grad målretter og specialiserer arbejdet med at tilgodese de enkelte børns forudsætninger og behov,” siger Flemming Berg.
 
I alt fire fuldtidsansatte og specialiserede talenttrænere vil fra starten af 2018 arbejde geografisk spredt ud over Danmark med speciale i spiller- og talentudvikling – herunder med ansvar for samarbejdet med klubberne omkring DBU TOP Centre, scouting og Talent ID samt talenttræning på U15 Talentcentrene.
 
Talenttræner for Talentcenter Vest, Martin Bloch, fortsætter i rollen som talenttræner. Der er i dag slået tre nye stillinger op.
 
Se jobopslagene her Af: DBU Kommunikation - 01. november 2017, 16:00

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første