Dansk Fodbold Award skal gentænkes

DBU og Discovery er blevet enige om, at Dansk Fodbold Award ikke tv-transmitteres i 2018. Dansk fodbolds største bedrifter vil dog fortsat blive fejret i forbindelse med DBU´s repræsentantskabsmøde, der afholdes i marts.

Dansk Fodbold Award (DFA) har været en tilbagevendende begivenhed siden 2008. Prisuddelingen arrangeres af DBU og er til for at hylde blandt andet Årets Talent, Årets Klub og fødderne bag Årets Mål. 

Siden 2015 har showet været vist på Discovery Networks Danmarks Kanal 5. Trods stort engagement fra alle parter bag og i showet, har seertallene været vigende. På den baggrund har DBU og Discovery sammen besluttet, at Dansk Fodbold Award skal gentænkes som koncept. Det fortæller Kenneth Reeh, der er vicedirektør i DBU:

”Det betyder meget for os, at vi på den her måde kan anerkende blandt andre elitespillere og klubfolk rundt om i landet for deres indsats for dansk fodbold. Men det skal også være et bæredygtigt produkt, som skaber glæde hos den danske befolkning, og derfor bruger vi 2018 på at nytænke showet og se på, hvordan vi kan forbedre oplevelsen både for deltagere og seerne hjemme i stuen,” siger Kenneth Reeh. 

Beslutningen betyder, at DFA i 2018 ikke tv-transmitteres. Priserne uddeles dog fortsat. Det sker i forbindelse med DBU´s Repræsentantskabsmøde, der afholdes i starten af marts måned i Herning. Her kan alle fodboldfans følge med på DBU’s sociale medier, der dækker begivenheden tæt. Samtidig vil DBU og Discovery sammen overveje rammerne for et helt nyt koncept for DFA. Det kan eksempelvis betyde flere samarbejdspartnere til fremtidige show.

Anders Bay, der er sportsdirektør hos Discovery Networks Danmark, forklarer:

”Award shows har det generelt svært på dansk tv. Skal vi lykkes med et stærkt Dansk Fodbold Award fremover, skal vi skabe en mere involverende og udadvendt begivenhed. Vi skal i langt højere grad henvende os til dem, der ikke sidder i salen ved prisuddelingen: nemlig dansk fodbolds fans”.

DBU og Discovery ønsker i den kommende tid at undersøge markedet for mulige samarbejdspartnere fra fodbold- og underholdningsbranchen.

Når årets priser uddeles ved DBU´s Repræsentantskabsmøde, kan fans følge med på DBU´s sociale medieplatforme, der vil dække eventet tæt. 

Af: DBU Kommunikation - 02. november 2017, 15:59