Skolesamarbejde gav nye frivillige hjælpetrænere

Mønsted IF fik nye frivillige hjælpetrænere, nye spillere og fik styrket sit samarbejde med skolen gennem DBU's nye skolekoncept "Hovedet, Kroppen, Klubben".


For mange breddeklubber er skolerne livsnerven til at rekruttere nye medlemmer og unge frivillige. Derfor greb fodboldklubben Mønsted IF ved Viborg, som en af de første danske klubber, muligheden for at afvikle DBU's nye koncept "Hovedet, Kroppen, Klubben". Og det gav pote. Klubben fik tre nye frivillige hjælpetrænere og 5-6 nye spillere.

”Vi synes, at det er et godt koncept. Man skal bare prøve at springe ud i det. Jeg kan ikke se, at der kan komme noget negativt ud af det. Vi er meget positivt overrasket. Man får et færdigt koncept ud, og så drejer det sig bare om at afsætte tiden og stille klubbens faciliteter til rådighed”, siger Per Langhoff-Jensen, der er frivillig i Mønsted IF.    

Ansøgning til forår 2018 åben
DBU og lokalunionerne åbner nu op for ansøgninger til afvikling af "Hovedet, Kroppen, Klubben" i foråret 2018. Den nye aktivitet blev lanceret første gang i efteråret 2017 og udbydes i samarbejde med KOMPAN. Aktiviteten er et samarbejde mellem klub og en skole i lokalområdet, hvor der både er fokus på at skabe fodboldglæde hos de yngste samt inspirere unge mennesker til at indgå som frivillige i klubberne. 

Aktiviteten er bygget således op, at udskolingseleverne står for at føre de mindre elever gennem aktiviteterne. Ligeledes er det dem, der sætter stationerne op og tager det hele ned igen efter brug. Og det betyder, at klubben ikke skal stille med frivillige, hvilket er rart for klubberne.

Til afviklingen i Mønsted IF fik klubben besøg af 70 elever fra indskolingen og 45 elever fra udskolingen i Mønsted Skole, som blev præsenteret for klubben og samtidig prøvede en masse sjove boldlege. Per Langhoff-Jensen fortæller, at klubben i forvejen har et godt samarbejde med skolen. Derfor var skolens ledelse straks med på ideen, da Mønsted IF tog initiativ til at afvikle 'Hovedet, Kroppen, Klubben'.   

”Vi havde en super dag. De deltagende elever responderede utroligt positivt og udskolingen, der stod for at agere hjælpere for instruktørerne, de gik op i det med liv og sjæl”, fortæller Per Langhoff-Jensen.   

Præsenter klubben for eleverne
DBU stiller op med instruktører på dagen, så det eneste, man som klub skal gøre, er at låse op for skolen samt, såfremt man har lyst til det, at præsentere klubben og mulighederne for at spille fodbold og blive frivillig for de fremmødte elever. 

I ’Hovedet, Kroppen, Klubben’ bliver man som klub matchet med en skole i lokalområdet. Denne skole deltager med op til 100 indskolingselever og op til 60 udskolingselever i en ’Åben Skole’ dag i klubben. 

Alt i alt giver den nye aktivitet altså klubberne mulighed for, med meget få ressourcer, at kunne arbejde med at få nye medlemmer og frivillige til klubben. 

Spørgsmål
Kan rettes mod projektleder Tina Enestrøm på tina@dbu.dk eller 4326 2267.

Læs mere

Tilmeld dig "Hovedet, Kroppen, Klubben" forår 2018 

Du kan allerede nu tilmelde din klub. Vær opmærksom på, at der er et begrænset antal afviklinger tilgængelige i hver landsdel.

Læs mere om "Hovedet, Kroppen, Klubben"

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første