U16-pigelandsholdsspiller: Tyskland skal slås på hjemmebane

Det danske U16-pigelandshold møder Tyskland i Skive. De to testkampe bliver de første i landsholdstrøjen for pigerne, og for Mathilde Rasmussen er kampene ekstra specielle. Hun er nemlig født og opvokset i Skive.

Truppen samlet i Tilst. Foto: DBU

Tyskland kommer på besøg i Skive den 6. og 8. november, når U16-pigelandsholdet står over for deres første kamp i den rød-hvide trøje. Nogensinde.

Det er første landskamp for de unge talenter, og i blandt dem er Mathilde Rasmussen. Til daglig spiller hun i Team Viborg, men fodboldopdragelsen fik hun i Skive og lokal-klubben FC Salling. Der er derfor ekstra meget på spil for den defensive midtbanespiller, når hun på mandag stiller op for Danmark på hjemmebane.

”Jeg kender jo stadion rigtig godt. Jeg er vokset op syv kilometer derfra, og tilbringer stadig meget tid herude med at se herreholdet spille i weekenden. Og så kender jeg rigtig mange, der kommer og ser os spille, så der er ekstra meget pres på for at spille en god kamp,” siger Mathilde Rasmussen.

U16-landsholdet er spillernes første prøve med at spille under Dannebrog og i landsholdstrøjen, efter de har været samlet på talentcentrene rundt om i Danmark. Så det er første gang, at de hånd i hånd skal synge nationalmelodien foran tilskuere på stadion. At den første prøve skal stå i mod Tyskland, som er ubesejrede i de seneste U-landskampe mod Danmark, gør ikke oplevelsen mindre for Mathilde Rasmussen.

”At vi har hjemmebane i vores første landskamp nogensinde er vildt! Vi ser rigtig meget frem til at møde Tyskland, og jeg tror på, at vi kan vinde. Vi har en stærk trup, og det kunne altså være fedt at blive de første til at slå dem,” siger Mathilde Rasmussen, der glæder sig til at trække trøjen over hovedet.

”Det er en kæmpe følelse af stolthed og glæde – man føler virkelig, at det man har kæmpet for så længe, giver pote nu,” siger den defensive midtbanespiller.

Du kan opleve U16-landsholdet på SPAR NORD ARENA den 6. november kl. 17.00 og 8. november kl. 18.00. Der er gratis entré til kampene. 

Af: Mia Kjærgaard - 01. november 2017, 09:57

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første