U21-landsholdet sled i det, men vandt 5-2

Georgien imponerede spillemæssigt, men det danske U21-landshold formåede alligevel at sikre en solid 5-2-sejr i EM-kvalifikationen.

Marcus Ingvartsen og Robert Skov kom begge på måltavlen mod Georgien. Foto: fodboldbilleder.dk
Efter den succesfulde start på kvalifikationen til U21-EM 2019, hvor Færøerne og Litauen blev slået samlet 9-0, skulle Niels Frederiksens tropper fredag aften følge op mod Georgien.

Frederiksen havde på forhånd advaret om, at Georgien spillemæssigt var på et langt højere niveau end de to foregående modstandere, og det viste gæsterne da også fra første fløjt.

Det var dog Danmark, der allerede efter syv minutters spil kom i front. Philip Billing brød bolden midt på banen, satte fart fremad og fandt Mikkel Duelund. Hans afslutning blev reddet, men returen satte Marcus Ingvartsen sikkert i kassen.

Georgierne havde herefter en gigantchance for at udligne, men Giorgi Beridze sparkede fra en fri position midt i feltet forbi. I stedet var det Danmark der kom på 2-0, da Mikkel Duelund fik bolden på kanten af feltet og resolut sparkede i mål.

Gæsterne var spillemæssigt det bedste hold i første halvleg, og de skabte også en del chancer, men de manglede kynismen i feltet.

Danmark kom bedre ud efter pausen, og hurtigt blev kampen reelt lukket. Marcus Ingvartsen øgede til 3-0 på et flot, faldt spark, der tog roden af den ene opstander på vej i netmaskerne.

Det mål så ud til at ramme de georgiske spillere, der slet ikke fik spillet til at flyde som i første halvleg. Danskerne løftede til gengæld spillet, og formåede langt bedre at holde fast i bolden.

Et kvarter inde i anden halvleg kom målet til 4-0, da Mikkel Duelund tog en god tur frem. Fra højre lagde han et indlæg over mod Jacob Bruun Larsen, der med en solid flugter bankede bolden i mål.

Danmark havde på det tidspunkt sat sig på kampen, men i slutfasen bed georgierne igen fra sig. Et par glimrende spark fra kanten af feltet krævede store redninger fra Daniel Iversen, men han var klar på stregen.

Med otte minutter igen kunne Iversen dog ikke stille noget op, da et godt indlæg fra højre blev sendt i kassen fra tæt under mål. Kort efter svarede Robert Skov imidlertid igen, da han flot trak ind og lagde bolden ind ved fjerneste stolpe.

Målfesten var ikke slut her. Minuttet efter Skovs scoring blottede den danske defensiv sig totalt, og det gav Beka Mikeltadze muligheden for at blive dobbelt målscorer. Den greb han, og dermed var tredje mål i kampen på blot to minutter og 22 sekunder en realitet.

Det blev ved de 5-2 til danskerne, der nu står med ni point og 14-2 i målscore efter de første tre kvalifikationskampe. Tirsdag gæster Danmark Finland. Af: Jesper Helmin / bold.dk - 06. oktober 2017, 20:30

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første