Landsholdstur stor gevinst for talentudviklingen

Det er tredje år i træk, at de danske ungdomslandshold på drengesiden i januar sætter fælles kurs mod varmere himmelstrøg til stor gevinst for den danske talentudvikling.

Stor glæde hos DBU over muligheden for endnu en fælles landsholdstur på drengesiden i januar. Foto: DBU

Og det er Cypern, der igen i 2018 er destinationen, når U16, U17 og U19-landsholdene på drengesiden bytter vintertung luft og frosne baner ud med plusgrader og grønne græsbaner.

For tredje år i træk har DBU valgt at lave en fælles træningstur for de danske drengelandshold, og det er der flere årsager til ifølge DBU’s talentudviklingschef på herresiden, Flemming Berg.

”Vores erfaringer fra de seneste år, hvor vi har haft en fælles tur for udvalgte af vores landshold, har givet en fantastisk synergieffekt, og det er den erfaring, vi bygger videre på. Vores stab oplever en unik mulighed for vidensdeling og sparring, men det er samtidig også udviklende for vores unge talentfulde spillere, der nyder godt af endnu flere dygtige kræfter og kompetencer både på og uden for banen,” siger Flemming Berg.

De tre landshold drager afsted fra 12. til 19. januar, og modstanderne er for alle tre hold Cyperns tilsvarende, og alle tre landshold får to kampe hver.

”Fra min stol er der ingen tvivl om, at en fælles tur som denne er med til at styrke sammenhængskraften mellem DBU’s yngste landshold. Det giver ikke kun en gevinst på den korte bane med gode testkampe i gode rammer, men også på den lange bane for dansk talentudvikling og dansk fodbold,” siger Flemming Berg, der også selv deltager på turen i januar.

Kampprogram 16. januar

Kl. 11:00            U16 Cypern vs. DK
Kl. 13:00            U17 Cypern vs. DK
Kl. 15:00            U19 Cypern vs. DK

Kampprogram 18. januar

Kl. 11:00            U16 Cypern vs. DK
Kl. 13:00            U17 Cypern vs. DK
Kl. 15:00            U19 Cypern vs. DK

(Tidspunkter i lokal tid)

Du kan som altid følge vores ungdomslandshold på drengesiden på vores facebook-side – www.facebook.com/landsholdsfodbold,herreungdom


Af: DBU Kommunikation - 12. oktober 2017, 09:14

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første