Spillerne er ikke mødt op i landsholdslejren

Kvindelandsholdets spillere mødte i dag ikke op til den fastsatte tid forud for de vigtige VM-kvalifikationskampe mod Sverige og Kroatien – selv om DBU har tilbudt forbedrede vilkår. ’Når spillerne ikke møder ind til træning, er der ingen kamp,’ udtaler DBU-chef.

Mandag klokken 13 var spillerne på Kvindelandsholdet blevet indkaldt til at møde op i landsholdslejren på Marienlyst Hotel i Helsingør. Men mod forventning – og mod de klare tilsigelser - valgte spillerne at udeblive fra dagens samling og træning.

DBU har derfor orienteret spillernes klubber om, at spillerne ikke er mødt ind til træning hos landsholdet, fordi DBU ikke kan tage formelt ansvar for spillerne, når de ikke er i lejren. DBU’s elitechef, Kim Hallberg, beklager, at spillerne ikke er mødt ind til træning – tilmed uden at melde afbud:  

”Det er en dybt beklagelig og meget problematisk situation, når spillerne ikke møder ind til træning og forberedelse af den vigtige kamp mod Sverige. Vi skal møde et af de stærkeste kvindelandshold i verden, og vi har brug for alle dage og alle træninger til at forberede os bedst muligt. Men når spillerne meddeler, at de ikke møder ind til træning uden en ny aftale, har de samtidig valgt ikke at stille til kamp,” siger Kim Hallberg.

DBU og Spillerforeningen er endnu ikke nået til enighed om nye landsholdsaftaler for Kvindelandsholdet og U21-Herrelandsholdet. Parterne har forhandlet siden november sidste år – godt 20 møder i alt. Den sidste måned har LO og DIF deltaget som mæglere i møderne, der har varet mere end 70 timer i alt. Under forhandlingerne har DBU tilbudt en øget investering i Kvindelandsholdet på to mio. kr. om året og imødekommet spillernes ønske på en række områder.

Forud for U21-Herrelandskampene tilbød DBU både U21-Herrelandsholdet og Kvindelandsholdet en ny delaftale for at undgå forhandlinger og forstyrrelser omkring de vigtige kampe for begge hold. Det afviste Spillerforeningen. I stedet har DBU garanteret, at spillerne på Kvindelandsholdet til de to kampe er sikret samme honorar, bonus og forsikring som i seneste delaftale, der i forvejen havde bedre økonomi for spillerne. Samtidig har DBU søndag eftermiddag taget kontakt til Spillerforeningen for at aftale nye forhandlingsmøder efter de to VM-kvalifikationskampe.

”Vi er nået langt i forhandlingerne og er tættere på at kunne nå en aftale end nogensinde før. Men vi ønsker ikke at forhandle tæt på kampene, da det forstyrrer de sportslige forberedelser. Ved sidste VM-kvalifikationskamp mødte spillerne først op dagen før kampen, og det er sportsligt uholdbart og uacceptabelt,” siger han.

DBU er i dialog med UEFA og FIFA om, at spillerne ikke er mødt op i lejren og konsekvenserne for de to VM-kvalifikationskampe.

Læs også:

www.dbu.dk/Nyheder/2017/Oktober/kvindelandsholdsspillere_garanteres_vilkaar

Af: DBU Kommunikation - 16. oktober 2017, 16:36

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første