U19-pigerne indtager JYSK Park som første landshold nogensinde

JYSK Park lægger (kunst)græs til, når det kvindelige U19-landshold tager i mod Schweiz i to testkampe. Opgørene bliver de første landskampe på det nye stadion i Silkeborg.

Superligaklubben Silkeborg IF fik i sommer helt ny residens, da JYSK Park blev indviet. Nu står det funklende stadion over for en helt ny og uprøvet opgave, når det danske U19-pigelandshold indtager kunstgræsset i to testkampe mod Schweiz. 

Kampene bliver de første på det nye stadion, hvor nationaldragten pryder spillerne på banen. Administrerende direktør for Silkeborg IF, Kent Madsen, glæder sig over, at de nye faciliteter kan danne rammerne for en landskamp: 

”Vi er glade for at kunne byde DBU velkommen på JYSK Park. De to pigelandskampe med U19-landsholdet er jo de første landskampe på byens nye stadion, og vi vil gøre os umage for, at oplevelsen for både spillere, publikum og officials fra DBU bliver så god, at de bliver startskuddet til, at DBU i fremtiden vil benytte JYSK park til afvikling af landskampe på alle niveauer”, siger Silkeborg IF’s administrerende direktør, Kent Madsen.

Underlaget på det nybyggede midtjyske stadion byder på kunstgræs i stedet for almindeligt græs. Et lidt anderledes underlag end det vante for U19-spillerne, men det afskrækker bestemt ikke anfører Karen Holmgaard, der til daglig spiller i Fortuna Hjørring. 

”For os er det en fordel med kunstgræsset, fordi vi har en masse offensive spilere og generelt spiller et offensivt og hurtigt. Det er det, vi er gode til, så vi nyder godt af, at bolden generelt glider lidt hurtigere på kunstgræs,” siger Karen Holmgaard, der glæder sig over chancen for at spille foran danske fans i rødt og hvidt: 

”Det er jo bestemt ikke så tit, at vi får muligheden for at spille på hjemmebane, så det er så fedt. Jeg vil glæde mig til at se en masse danske fans på stadion,” siger hun.  

Danmarks to kampe spilles på JYSK Park den 18. oktober klokken 19.00 og lørdag den 21. oktober klokken 18.30. Der er gratis adgang til begge kampe til Mascot Tribunen.  

--

Uge 42 står i kvindefodboldens navn i Silkeborg. Udover de to landskampe er der arrangeret masser af aktiviteter for store og små. Klik her for at finde programmet for ugen. Af: Mia Kjærgaard - 13. oktober 2017, 10:35

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første