Disse spillere skal til EM

Michael ’Mex’ Pedersen har netop udtaget EM-truppen, der om tre uger sparker U17 EM i gang på St. Georges Park i England. Her møder det danske U17-herrelandshold Bosnien, Belgien og Irland i det indledende gruppespil, som landstræneren har forventninger til, at Danmark kan gå videre fra.

Den 5. maj sparker de danske U17-drenge en stor slutrundesommer i gang med EM i England. I dag udtog U17-herrelandstræner Michael ’Mex’ Pedersen så den trup, der skal kæmpe for EM-guld til Danmark – en trup, han også har store forventninger til:

”Vi har en meget homogen trup, der også giver mange muligheder. Det så vi under Elite Round, hvor bredden i truppen viste os trænere, at alle spillere var klar til at træde ind på banen afhængig af modstandere, taktik osv. Elite Round understregede det stærke danske kollektiv. Men selvfølgelig er vi også afhængige af, at der også præsteres på et individuelt plan.”

Se EM-truppen her

Holdet samles 29. april, og noget af det, der skal arbejdes på, inden EM sparkes i gang, er effektiviteten foran mål:

”Vi har ikke lukket mange mål ind, men heller ikke scoret så mange mål. Det er noget af det, vi har haft svært ved, og som der skal arbejdes med op til EM - at vores målscorere viser større effektivitet foran mål samtidig med, at vi stadig formår at holde en stærk defensiv.”

Danmark vandt i kvalifikationen blandt andet over Frankrig, der endte med ikke at komme med til EM på bekostning af Bosnien- Herzegovina og altså Danmark. Og netop Bosnien møder Danmark igen til slutrunden, men ’Mex’ forventer, at Danmark kan gå videre fra gruppen:

”Vi skal spille for at gå videre! Vores præstationer i gennem et godt stykke tid har givet mig troen på, at det må vi kunne forvente. Vi møder nogle hold på vores niveau, og det gør også, at jeg forventer en meget jævnbyrdig pulje dog med meget forskellige hold. Vi møder et bosnisk hold, der spiller utrolig meget på deres omstillinger og standarder. Så møder vi et stærkt irsk hold, der spiller meget direkte og er meget fysiske og slutter med et teknisk stærkt belgisk hold.”

U17 EM har gennem tiderene lagt græs til mange kommende fodboldprofiler – også på dansk grund, hvor Danmark i 2002 var vært for U17 EM. Her kunne tilskuerne i Gladsaxe blandt andet se Cristiano Ronaldo, David Silva, Lucas Podolski, og Wayne Rooney på banen. Sidstnævnte er i år ambassadør for EM i England og kalder sin deltagelse en uvurderlig international erfaring som ung landsholdsspiller. Og landstræneren er enig:

”EM er en utrolig vigtig turnering og mulighed for vores unge spillere. Bare setup’et er jo på et andet niveau, end nogle af dem har prøvet før. EM er de bedste hold og de bedste spillere, og det er alt andet lige en fantastisk erfaring at få for vores spillere i deres udvikling."

Se Danmarks EM-program her

Læs også mere om turneringen på www.uefa.com


Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første