Lars Knudsen bliver ny landstræner

Dansk Boldspil-Union forstærker landstrænerteamet til sommer, hvor 41-årige Lars Knudsen bliver en del af det danske trænerteam. Den tidligere AaB-træner og nuværende assistenttræner i FC Midtjylland skal stå i spidsen for de danske U18- og U20-landshold på herresiden.

DBU styrker antallet af landstrænere på herresiden, når nuværende assistenttræner for FC Midtjylland ALKA superligahold, Lars Knudsen, stiller sig i spidsen for de danske U18-og U20-herrelandshold til sommer.

Oprettelsen af den nye landstrænerstilling på herresiden er en del af den investering og opgradering, der generelt foregår i talentudviklingen i DBU (hos begge køn)

”Jeg er meget glad for, at vi til sommer får tilført en dygtig trænerressource i Lars Knudsen.  Lars er en rigtig dygtig træner med stor erfaring fra både talentudviklingen og fra elitesenior-området, og så er han en træner, der har en stor interesse i selve spillet og derfor vil falde godt ind i vores dygtige og professionelle miljø i landstrænergruppen,” lyder det fra DBU’s talentudviklingschef på herresiden, Flemming Berg, som uddyber begrundelse for valget af den 41-årige midtjyske træner:

”Den erfaring og de kompetencer, Lars kan byde ind med, er utroligt vigtige netop i forhold de årgange, som han skal arbejde med. Ydermere vil hans ansættelse være med til at styrke vores samarbejde med klubberne og vores scouting. Samtidig vil den tilførte landstrænerressource give en meget større fleksibilitet i sammensætningen af vores landstrænerteams hos de enkelte landshold, der oftest samles i mange af de samme perioder,” slutter Flemming Berg.

Også den nye landstræner ser frem til at arbejde med Danmarks største talenter.

”Det er et stort privilegium at få tilbudt jobbet og dermed muligheden for at arbejde med de største talenter herhjemme – både med nogle af de ældste ungdomsårgange og de yngste seniorårgange. Jeg har i AaB arbejdet med de yngre talentårgange og arbejder nu med de ældste her i FC Midtjylland. Det givet mig en rigtig god ballast og en bred palet af kompetencer, som jeg glæder mig til at kunne byde ind med – både i forhold til spillerne, men også i forhold til resten af landstrænerteamet,” siger Lars Knudsen, der fremhæver netop talentarbejdet og selve fodboldspillet som sit helt store drive:

”Klubberne har lavet et fantastisk stykke talentarbejde igennem de sidste mange år, og man ser også, at flere unge spillere får tidligere debut på eksempelvis klubbernes førstehold i Superligaen. Det vidner om et rigtig stærkt talentarbejde i Danmark. At vi I Danmark står stærkt på talentsiden skyldes, at vi har en rigtig god dialog mellem både klubber, DBU og landstrænere, og det samarbejde ser jeg frem til at blive en endnu mere central del af,” slutter Lars Knudsen.

Lars Knudsen påbegynder sit arbejde til sommer og har skrevet en to-årig kontrakt med DBU.


Af: Pia Schou Nielsen - 11. april 2018, 11:47

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første