Kvindelandsholdet og DR forlænger samarbejdet

De danske fans kan også i fremtiden opleve Harder, Nadim og Troelsgaard på skærmen, når kvindelandsholdet går på banen. DR har indgået en aftale med DBU, der forlænger stationens TV-rettigheder med fem år. Fantastisk for den fortsatte udvikling af kvindefodbolden, siger landsholdsanfører, Pernille Harder, og talentudviklingschef i DBU, Lene Terp.

Der er god grund til at juble, for der er endnu mere kvindelandsholdet i tv de kommende år, efter en ny tv-aftale mellem DR og DBU er indgået. Foto: Mirko Kappes
DR og kvindelandsholdet fortsætter det gode samarbejde mindst fem år endnu. Det står klart med en ny aftale, der sikrer DR TV-rettighederne over landsholdets hjemmebanekampe frem til 2023. 

Det betyder, at både den igangværende VM-kvalifikation og den kommende EM-kvalifikation kan opleves af alle med et tv-stik i Danmark. Udover holdets hjemmebanekampe vil DR få mulighed for at sende en del af udebanekampene og vil dække den årlige Kvindepokalfinale. 

DR overtog rettighederne til kvindelandsholdets kampe i efteråret 2016 og har været en essentiel del af den stejle udviklingskurve, som kvindefodbold har undergået de seneste år. Det fortæller talentudviklingschef i DBU, Lene Terp: 

”DR har en stor del af æren for eksponeringen af kvindelandsholdet og kvindepokalen. Deres dækning er en medvirkende årsag til, at kvindefodbolden er kommet på Danmarks-kortet og er landet i befolkningens erindring i så høj grad, at seertallene for EM-finalen i sommer oversteg 1,4 millioner. Med den nye aftale er kvindelandsholdet også sikret fantastisk eksponering de næste fem år – noget, som vi håber på kan være med til at understøtte de sportslige mål, som vi har for den kommende periode,” siger Lene Terp. 

For landsholdsanfører Pernille Harder er udsigten til mere spilletid på DR´s platforme en stor gevinst for kvindelandsholdet og kvindefodbolden generelt: 

”DR har været en katalysator for, at kvindelandsholdet i højere grad er kommet ud til vores fans, og vi er glade for at de – og forhåbentlig mange flere – kan følge med i vores præstationer fremover,” siger Pernille Harder.

Hos DR glæder mediedirektør, Henriette Marienlund, sig også over at kunne fortsætte samarbejdet med de danske EM-sølvvindere: 

”DR har været rigtig glade for at vise det kvindelige fodboldlandsholds kampe de seneste år, og samtidig er interessen fra seerne vokset - i takt med, at spillerne har klaret sig bedre og bedre. Det var en langsigtet satsning fra DR’s side at vise mere kvindefodbold, og derfor er det også glædeligt, at vi med den nye aftale kan vise kvindefodboldlandsholdskampe i mindst seks år mere,” siger Henriette Marienlund.

Aftalen mellem DR og DBU løber fra 2019 til 2023, da den tidligere aftale med DR endnu gælder til udgangen af 2018. Den nye aftale kommer til at involvere økonomi mellem de to parter, hvilket er historisk for en aftale om TV-rettigheder til kvindelandsholdets kampe. Af: DBU Kommunikation - 05. januar 2018, 10:00

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første