JESPER MØLLER VALGT TIL UEFA’S EKSEKUTIVKOMITÉ

Med 40 ud af 55 stemmer blev DBU’s formand valgt til UEFA’s eksekutivkomité. Nu vil han arbejde målrettet for større transparens og fair fordeling af de store penge i international fodbold.

DBU’s formand, Jesper Møller, er blevet valgt til UEFA’s eksekutivkomité, bedre kendt som UEFA ExCo.

Til torsdagens UEFA-kongres fik den danske formand 40 stemmer og blev dermed valgt som et af de syv nye medlemmer til den 20 personer store bestyrelse.

Jesper Møller annoncerede sit kandidatur kort før jul efter opfordring fra blandt andet de øvrige nordiske fodboldforbund. Siden har han været i dialog med størstedelen af UEFA’s 55 medlemslande og præsenteret sine ønsker om transparens, solidaritet og respekt i UEFA’s arbejde. Han takker for valget, som han ser som en stor anerkendelse til dansk fodbold samlet set.

”Jeg har oplevet kolossal respekt og opbakning for de værdier og det arbejde, der bliver skabt i dansk fodbold – både af vores klubber og vores mange tusinde frivillige. Valget er en kæmpe cadeau til alle dem, der skaber værdi i dansk fodbold,” siger Jesper Møller. 
 
Udover valget af Jesper Møller var der genvalg til tre medlemmer og nyvalg til fire. UEFA’s eksekutivkomité mødtes allerede i går til et indledende møde og vil herefter mødes i løbet af året for at drøfte blandt andet udviklingen af kvindefodbold, e-sport men naturligvis også udviklingen af de store turneringer Champions League, EM og Nations League.

DBU-formanden ser frem til arbejdet og håber, at han sammen med den øvrige bestyrelse kan skabe gode resultater.

”Store dele af dansk fodbold er påvirket af beslutninger i UEFA og FIFA, både økonomisk og i forhold til regler og love. Vi vil arbejde for, at beslutningerne er transparente og bliver truffet med fokus på respekt og fair fordeling af pengene i europæisk fodbold. Hvis vi samarbejder i UEFA, kan endnu flere få glæde af fodbold, både fællesskab, sundhed og social udvikling,” siger han.  
 
Med valget til UEFA ExCo følger et honorar på 1,2 mio. kr. til hvert af medlemmerne. Som formand for DBU får Jesper Møller 850.000 og han ønsker ikke at modtage begge beløb i fuld størrelse. Han vil nu spørge det nye Økonomi & Aflønningsudvalg under DBU’s bestyrelse om, hvordan en mulig fordeling kan være. 

”Jeg har intet ønske om at få to lønninger på det niveau, så nogle af de penge skal retur til dansk fodbold. Vi vil nu få en ekstern vurdering af, hvad vi gør bedst,” siger han.
 
Læs mere her: 
https://www.dbu.dk/nyheder/2019/januar/jesper_moeller_uefa
https://www.dbu.dk/nyheder/2018/december/uefa_exco_valg

Af: DBU Kommunikation - 07. februar 2019, 13:42

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første