Danmarksmestrene er udtaget til det første danske e-landshold i fodbold

Daniel Klink Nørremark Kristensen og Frederik Søndergård Fredberg samt spillende træner Daniel Bodo Barnewitz fra Brøndby eSport vandt i efteråret den første udgave nogensinde af eSuperligaen – nu danner de sammen truppen på det første danske landshold i disciplinen.

fodboldbilleder.dk

Allerede den 2. februar skal det første danske e-landshold i fodbold i kamp for Danmark. Det finske forbund har nemlig inviteret til en nordisk turnering, hvor derudover værtsnationen vil være deltagelse fra Sverige og Norge.

Her skal Daniel Kristensen, Frederik Fredberg og Daniel Bodo Barnewitz forsøge at udkonkurrere de nordiske naboer med virtuelle finter og finesseskud. 
 

De tre spillere er til dagligt tilknyttet Brøndby eSport, men får nu mulighed for at skifte de blå og gule farver ud med rød og hvid. En kæmpe ære for de to drenge.  

”Det er helt surrealistisk. Det er en drengedrøm, der er gået i opfyldelse. Det, at vi får lov til at repræsentere Danmark på det første landshold nogensinde, er helt vildt,” siger Frederik Fredberg. 

Han bliver bakket op af makkeren Daniel Kristensen. 

"Det er kæmpe stort. Det er det største at få lov til at repræsentere sit land. Det er faktisk helt uvirkeligt. Det er noget jeg aldrig har tænkt som en mulighed, men nu skal vi afsted. Jeg tror, det bliver godt for hele scenen," fortæller Daniel Kristensen.

 

Danmarksmestre i verdensklasse   

21-årige Frederik Fredberg, 19-årige Daniel Kristensen og 24-årige Daniel Bodo Barnewitz har allerede ved flere lejligheder vist, at de er en del af den absolutte verdenstop, når det kommer til at præstere i det populære konsolspil FIFA.  

Frederik Fredberg har blandt andet tidligere vundet FIFA eClub World Cup 2018 med Brøndby eSport, der er VM for klubhold i FIFA, og de er dermed automatisk inviteret til at deltage i slutspillet igen i år. I december vandt de sammen den første udgave af eSuperligaen, da de viste sig stærkest til det store finalestævne, der blev afholdt i Forum i København.  

Det første DBU e-landshold nogensinde er altså allerede i verdensklasse. 

 

Fremtidens udtagelseskriterier udvikles over foråret 

I DBU er man naturligvis glade for, at det er lykkedes at stille med så stærke et hold til den kommende turnering. Men fremover vil der blive formuleret konkrete udtagelses kriterier. Her inviterer DBU alle gode kræfter til at byde ind. 

”Vi har kun ét ønske. At stille med det stærkest mulige e-fodboldlandshold. Nu og her skulle det gå hurtigt, fordi Finland inviterede til en stor turnering. Derfor har vi udtaget Danmarksmestrene. Men fremadrettet kommer vi til at udtage ud fra konkrete udvælgelseskriterier, og med udgangspunkt i et setup, som udvikles over foråret. I det arbejde inviterer vi alle gode kræfter til at byde med gode ideer og inputs til det rette setup,” siger konstitueret direktør i DBU, Kenneth Reeh, der er helt åben om, at det er gået stærkt med at udtage holdet, som skal kæmpe til den kommende turnering.  

”Finland har inviteret os til en stor international turnering, og det er vigtigt for os at deltage. Det har været lidt hektisk i forhold til at udtage et hold, men jeg er glad for, at vi sender et fremragende hold afsted,” siger konstitueret direktør i DBU, Kenneth Reeh 

 

FIFA19 Nordics Invitational 

Til de nordiske mesterskaber stiller holdene til start med det landshold, de repræsenterer. Det vil sige, at DBU’s e-landshold spiller med Danmark i FIFA19. Alle holdene skal dog stille til start med en overordnet rating på 85, hvilket betyder at Finland, Sverige, Norge, og Danmark på papiret alle har lige gode FIFA-mandskaber, selv om der kan være niveauforskel på fodboldmandskaberne, når det ikke er på den virtuelle grønsvær, der bliver spillet.  

Formatet for turneringen er et gruppespil med efterfølgende semifinale og finale. Ved hver holdkamp spiller man en dobbelt og to singler. Daniel Kristensen og Frederik Fredberg skal altså både levere individuelt og sammen for at bringe Danmark til tops. 
 

Det bliver muligt at følge turneringen direkte. Det vil der komme mere information om tættere på turneringen.

Af: DBU KOMMUNIKATION - 24. januar 2019, 13:23

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første