København og Hørsholm melder sig under fanen som EURO2020-træningsværter

Københavns Kommune og Hørsholm Kommune har netop underskrevet en aftale med UEFA, der stiller Tingbjerg og Valby Idrætspark samt Hørsholms Idrætspark til rådighed som henholdsvis Transfer Training Centre og Team Base Camp for EURO2020.

Panoramafoto af Valby Idrætspark. Foto: Dansk Drone Netværk

2020 markerer 60 årsjubilæet for den første EM-slutrunde. Som led i fejringen har UEFA besluttet at fordele værtskabet på 12 europæiske byer, heriblandt København. Hovedstaden lægger græs til afviklingen af fire EM-kampe, og derudover skal to af Københavns idrætsanlæg danne ramme for træningsfaciliteter for de europæiske spillere.

”Som vært for EURO2020 ser vi frem til at byde nogle af verdens bedste fodboldspillere velkommen til København. Med Tingbjerg og Valby Idrætsparker får spillerne gode træningsfaciliteter, så de kan være helt klar til de vigtige kampe - som tusindvis af tilrejsende fodboldfans og københavnere glæder sig til at overvære,” siger overborgmester Frank Jensen (S).

”Banerne i Tingbjerg og Valby lægger til daglig græs til alt fra miniputter med store drømme til oldboys, der tydeligt husker 1992. Under turneringen lægger de græs til Europas bedste fodboldhold. Dét er stort og for alvor noget, der favner bredt og signalerer folkefest og fodboldfeber,” siger kultur- og fritidsborgmester i København Franciska Rosenkilde (Å).

I Hørsholm Kommune har man også meldt sig under fanerne og ser frem til at stille Hørsholm Idrætspark til rådighed for de kommende EURO2020-landshold.

Formand for Sport- Fritid- og Kulturudvalget Nadja Marie Hageskov udtaler: ”Det er en fantastisk mulighed, vi har fået her i Hørsholm, og jeg håber meget på, at der er et landshold der vælger os i forbindelse med EM 2020. Jeg er sikker på, at det vil skabe stor opmærksomhed og interesse hos alle, der er fodboldinteresserede samtidig med, at vi kan gøre opmærksom på Hørsholm som en by, der også gerne vil sport og idræt”.

Formand for Hørsholm Idrætsråd Michael Esmann, som repræsenterer brugerne i Hørsholm Idrætspark, hilser også beslutningen velkommen og ser frem til den aktivitet, der er i forbindelse med EM 2020.

”Det er glæder os rigtig meget, at Københavns Kommune og Hørsholm Kommune også har takket ja til at blive en del af vores Team Base Camp. De kommer til at styrke og blive lige så vigtig en del af den folkefest, som EURO2020 kommer til at blive,” siger konstitueret administrerende direktør i DBU Kenneth Reeh.
Af: Charlotte Wøhlk, Promotion Manager, EURO2020, 4062 3016/mail:chaw@dbu.dk - 30. januar 2019, 15:12

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første