Lyngby-Taarbæk melder klar til EM-slutrunde 2020

Kommunen stiller i samarbejde med UEFA træningsfaciliteter til rådighed for landshold under slutrunden i 2020.

Lyngbys træningsanlæg. Foto: Dansk Drone Netværk

I 2020 markerer UEFA 60-året for den første EM-slutrunde ved at fordele værtskabet på 12 forskellige byer i hele Europa. Målet er at bringe fodboldfesten tætter på fansene - og med 24 spillende europæiske tophold venter der noget af den bedste fodbold på både stadion og i tv.

For første gang nogensinde er Danmark blevet valgt som et af værtslandene ved en EM-slutrunde. København skal være vært for fire kampe i perioden 13. til 29. juni 2020.

I den forbindelse har UEFA ønsket, at stadion i Lyngby Idrætsby tilbydes som træningssted for ét af landsholdene. Lyngby-Taarbæk Kommune har takket ja til samarbejdet og tilbyder opvisningsbanen i Lyngby Idrætsby som træningsfacilitet før og under afvikling af UEFA EURO 2020.

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Lyngby-Taarbæk Kommune, Mette Schmidt Olsen supplerer: ”Lyngby-Taarbæk er en rigtig fodboldkommune med over 3.500 spillere i alle aldersklasser og 8 lokale fodboldklubber. Værtskabet kan forhåbentlig være med til inspirere endnu flere børn, unge, voksne og seniorer til en aktiv fritid og måske give lyst til selv at begynde at spille fodbold. Og så satser vi selvfølgelig på, at et landshold vælger de attraktive træningsfaciliter i Lyngby, for så planlægger vi i samarbejde med UEFA forskellige fodboldevents for byens borgere og besøgende i forbindelse med træningsperioden - som ligger fra slutningen af maj til midten af juli 2020.”

”Det er fantastisk, at Lyngby-Taarbæk kommune nu bliver en vigtig del af den folkefest, som EURO2020 kommer til at blive. Jeg er sikker på, at Lyngby kan høste mange af de fordele, der er ved at være en aktiv part af verdens tredjestørste sportsbegivenhed. Som base camp vil EM-slutrunden komme helt tæt på borgerne i kommunen, og samtidig markedsføre Lyngby-Taarbæk over for de mange turister, der helt sikkert vil lægge vejen forbi Danmark i sommeren 2020,” udtaler konstitueret adm. direktør i DBU, Kenneth Reeh.

Borgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune Sofia Osmani siger: ”Vi er stolte af, at vores stadion i Lyngby Idrætsby efter den omfattende renovering har en så høj standard, at UEFA har ønsket at indgå aftale med os om at tilbyde stadion til træning for et fodboldlandshold. Fodbold kan bygge bro på tværs af forskelligheder og skabe fællesskab, og vi håber, at kommunens mange fodboldinteresserede borgere både fans og amatørspillere vil få glæde af vores samarbejde med UEFA. Det bliver spændende at se, hvilket hold vi eventuelt skal være værter for, og vi krydser selvfølgelig fingre for, at det danske landshold spiller sig hele vejen til EM-slutrunden.”

Med 275 millioner aktive fodboldspillere og 3,5 milliarder fans i verdenen er fodbold Europas mest populære sportsgren. EM anses ligeledes for at være verdens tredjestørste sportsbegivenhed – kun overgået af OL og VM. Dermed vil EURO 2020 også være historiens største sportsbegivenhed på dansk grund.

Den store opmærksomhed omkring UEFA EURO 2020 skal promovere Danmark og fodbold i fællesskab med de 11 medværter og UEFA.

Af: - 16. januar 2019, 12:37

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første