Niels Frederiksen stopper efter EM

U21-landstræner Niels Frederiksen stopper som landstræner efter EM til sommer. Selv kalder han det ’et stort privilegium’ at have fået mulighed for at arbejde med landets allerstørste talenter gennem fire år.

Når det danske U21-landshold til sommer og for tredje gang i træk deltager ved EM, bliver det for denne omgang i hvert fald Niels Frederiksens sidste tur med de allerstørste danske talenter. Den 48-årige træner har nemlig valgt at stoppe som landstræner efter sommerens EM-slutrunde. Et landstrænerjob, han er og har været meget stolt af at besidde:

”Det er naturligvis et stort privilegium at have mulighed for at arbejde med landets dygtigste spillere i alderen 20-23 år - talenter, der for manges vedkommende er i gang med en flot udlandskarriere. Jeg har i mine fire år i DBU været en del af et internationalt fodboldmiljø, og en udvikling af danske talenter, som i øjeblikket kun går en vej. Det er udvikling, både jeg og vi som nation skal være stolte af. Så når EM slutter til sommer, vil jeg se tilbage på en rigtig lærerig og spændende tid i DBU omgivet af dygtige og engagerede kollegaer”

For landstræneren ligger stoppet helt naturligt efter slutrunden, den tredje han står i spidsen for på blot fire år:

”Som landstræner skal man være meget afklaret med, hvad man vil og være vedholdende, da tiden med spillerne er begrænset. Der er ikke tid til ”proces”. Så selv om det er og har været en lærerig måde at arbejde på, er jeg også drevet af at udvikle fodboldprojekter og de mennesker, som indgår. Og da vi som landstræner arbejder med 2-årige kvalifikationsperioder, er det en naturlig anledning til at stoppe efter EM og bruge anledningen til at søge nye udfordringer, hvor jeg som træner har et mere dagligt arbejde med udvikling af holdet og den enkelte spiller.”   

DBU: Frederiksens resultater taler for sig selv

I DBU ærgrer man sig over Frederiksens stop efter slutrunden, men glæder sig over de mange gode resultater, som han har skabt for dansk talentudvikling og ikke mindst med udsigten til en forhåbentligt en god dansk EM-slutrunde til sommer.”

“Niels har leveret et topprofessionelt stykke arbejde her i DBU. Han har udviklet både spillere og stab omkring U21-landsholdet – og resultatmæssigt kan alle se, hvor stor en succes de fire år med Niels har været. Men også på de indre linjer har Niels bidraget og været katalysator på udviklingen i U-landstrænergruppen. Han har sat sit tydelige præg på udviklingen af vores spillestil og været en stor del af, at dansk talentudvikling fortsat er med i den europæiske top,” lyder det fra Flemming Berg, der trods de flotte resultater i de seneste år også har forståelse for landstrænerens beslutning:

”Personligt har samarbejdet med Niels været præget af stor faglighed og med stor integritet – også i samarbejdet med de danske superligaklubber. Et unikt samarbejde der ikke ses så stærkt ret mange andre steder rundt i fodboldverdenen. Jeg kan også godt forstå, at Niels nu vil ud og prøve kræfter med en anderledes opgave – det kendetegner det drive og den nysgerrighed, som han besidder, og det har jeg den største respekt for,” siger Berg, der ser frem til også at få sat et ordentligt punktum for samarbejdet, og tvivler på ingen måde på de afgående træners motivation:

”Jeg kender Niels så godt at arbejdet frem mod den spændende U21-slutrunde bliver varetaget med den absolut største professionalisme og grundighed, det er der slet ingen tvivl om. Vi håber, at vi sammen vil opleve en slutrunde med stor sportslig succes, flot, dynamisk og fremadrettet fodbold.”

Så selv om meldingen kommer ud nu, er der masser af landstræneropgaver i kalenderen i den kommende tid, hvor Danmark møder både Belgien, Frankrig og Kroatien i tre testkampe, inden EM altså starter mod Tyskland d. 17. juni i Udine.

Se Niels Frederiksens trænerstatistik her


Af: Pia Schou Nielsen - 25. januar 2019, 10:34

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første