I morgen mandag mødes Herrelandsholdet forud for de vigtige EM-kvalifikationskampe ude mod Gibraltar og Georgien. Det bliver dog uden landstræner Åge Hareide, der fortsat har infektion i knæet efter en operation. Lægerne har derfor anbefalet, at han ikke rejser til Gibraltar til kampen på torsdag, fortæller Morten Boesen, forbundslæge i DBU og landsholdslæge for Herrelandsholdet:

“Der er fortsat bedring hos Åge og hans knæ, men der er fortsat tegn på infektion i knæet. Derfor har lægerne anbefalet, at han ikke bør rejse til Gibraltar men i stedet får hvile,” siger han. 

Først senere bliver det besluttet om Åge Hareide kan rejse til Georgien, hvor Herrelandsholdet spiller landskamp på søndag aften. 

Selv ærgrer Åge Hareide sig over, at han ikke kan rejse med til den første kamp i det vigtige efterår:

“Jeg har glædet mig kolossalt til at mødes med spillerne og forberede de vigtige kampe og selvfølgelig også til selve kampene med de fremmødte danske fans. Jeg må dog følge anbefalingerne fra lægerne, så jeg bliver helt frisk. Jeg er i løbende dialog med Jon Dahl og ved, at han og spillerne vil kæmpe for en dansk sejr,” siger Åge Hareide. 

Jon Dahl Tomasson vil stå i spidsen for Herrelandsholdet til selve kampen mod Gibraltar og sammen med resten af trænerteamet stå for træningen de næste dage. U16-landstræner Søren Hermansen træder til som assistent for trænerteamet. 

Se programmet for Herrelandsholdet på DBU.dk