Alle spillerne siger det. Alle der har mærket suset, siger det. Det giver gåsehud, når titusindvis af danske fans rejser sig og synger nationalmelodien inden en landskamp. Og selvom lyden fra PARKENs fyldte tribuner aldrig har føltes længere væk, kan vi stadig huske brølet.

Det er lyden af fællesskabet. Lyden af Danmark. Og det er præcis dét, der har skabt den nye landsholdstrøje til sommerens EM-slutrunden på hjemmebane.

”Lyden af et propfyldt Parken, der står skulder ved skulder og skråler med på ’Der er et yndigt land’ er noget helt specielt. Det kan få hårene til at rejse sig på de fleste danskere. Selv på dem, der aldrig selv har stået i Parken og mærket suset. Derfor er vi også utrolig stolte af den nye landsholdstrøje, hvor lyden af fansene og nationalmelodien er blevet integreret i trøjedesignet”, udtaler Allan Vad Nielsen, CEO i hummel.

Da Danmark den 7. juni 2019 mødte Irland i EM-kvalifikationen, omdannede hummel PARKEN til et kæmpe lydstudie. Målet var at få den bedste optagelse af nationalsangen nogensinde. En lydoptagelse af de 34.610 kampklare stemmer, som siden er blevet lavet om til en lydbølge og broderet ind i den nye landsholdstrøje.

”Der er ingen tvivl om, at fansenes tilstedeværelse på stadion er noget af det, som vi har savnet allermest i det seneste år. Og selvom vi vidste det inden corona-pandemien, er vi kun blevet bekræftet i, hvor meget det betyder at bringe fansene og nationalsangen helt tæt på spillerne i trøjedesignet. På den måde kan både fansene og spillerne bære lyden af Danmark, når vi trækker i trøjen og gør os klar til kamp”, siger Allan Vad Nielsen.

Hver en stemme tæller
Ifølge flere af de danske landsholdsspillere er lyden af nationalsangen i et fyldt PARKEN noget af det mest følelsesladede, man kan opleve som fodboldspiller. Det er følelsen af fællesskab og sammenhold.

For landsholdsmålmand Kasper Schmeichel er nationalsangen hele forskellen på hverdagen i Premier League-klubben Leicester og dét at komme hjem og repræsentere sit land.

”Nationalsangen gør, at det skiller sig ud fra klubfodbold. Det er noget, der samler os. Og det samler ikke kun holdet, men det samler holdet med tilskuerne, med publikum, med folk derhjemme. Det er noget, vi alle sammen gør sammen, og det er en måde for os at føle en forbindelse med omgivelserne og med publikum. Der er et tal på alt, og man ved aldrig, hvor mange landskampe man får. Så det handler simpelthen om at nyde hver eneste én”, siger Kasper Schmeichel.

Den danske midtbanekriger Pierre Emile Højbjerg er enig med landsholdskollegaen:

”Jeg føler mig heldig og privilegeret, når jeg kan få lov til at repræsentere et land, jeg elsker. At stå med minimum 10 andre krigere, som vil gøre alt for opnå én ting for deres land – det er at sejre. Så er man heldig. Når man synger med på nationalsangen, så er vi alle sammen lige, og det er den følelse, man får. Og det er den følelse, man skaber. Vi er sammen om det, og hver en stemme tæller. Og det er derfor, at dét design er blevet lavet på den nye landsholdstrøje”, siger Pierre Emile Højbjerg.

Du kan læse og se meget mere om den nye landsholdstrøje på sharethegame.dk.