F.C. København og Brøndby IF tildeles bøder på henholdsvis 150.000 og 300.000 kroner efter store uroligheder ved det seneste derby. Brøndby IF fratages samtidig mulighed for udefans i det næste derby i Parken.

Derbyet mellem F.C. København og Brøndby IF i Parken den 7. august 2022 endte med en 4-1-sejr til hjemmeholdet. Men udover en underholdende fodboldkamp bliver kampen også husket for pyroteknik, hærværk og kast med genstande både før og under kampen.

Derfor har dommer Jakob Sundberg foretaget en indberetning fra kampen, og samtidig har Divisionsforeningens sikkerhedsobservatør indsendt en rapport til Fodboldens Disciplinærinstans.

Af de to indberetninger fremgår det, at der gentagne gange blev antændt romerlys og røg fra begge holds fans både før og under kampen. Derudover affyrede Brøndby-fans adskillige kanonslag inde og uden for stadion, mens fans fra Brøndby IF’s fanafsnit både kastede lightere, øl og et afrevet sæde på banen.

Brøndby-fans kastede også afrevne sæder mod F.C. København-fans på C-tribunen.

Fodboldens Disciplinærinstans har på baggrund af dommerens indberetning, sikkerhedsobservatørens rapport og redegørelser fra de to klubber åbnet en sag mod både Brøndby IF og F.C København.

Brøndby IF tildeles en bøde på 300.000 kroner samt fratagelse af retten til at blive tildelt et sektioneret tilskuerafsnit ved næste udekamp i Parken i 3F Superliga eller i pokalturneringen.

F.C. København tildeles en bøde på 150.000 kroner for affyring af pyroteknik samt et banner med påskriften ’1312’. ’1312’ er nemlig den numeriske form af ’ACAB’, der står for ’All Cops Are Bastards’ (og som oversat til dansk betyder i retning af ’alle betjente er nogle svin’).

Begge klubber har to uger til at anke bøde-sanktionerne til Fodboldens Appelinstans.

Du kan læse begge kendelser i sin helhed herunder:
F.C. København
Brøndby IF