Græsset skal være grønnere – og bedre – i dansk fodbold.

Det er formålet med ansættelsen af Anders Faber Nielsen, der tiltræder i en nyoprettet stilling som græs- og baneansvarlig i DBU. Anders Faber Nielsen skal med sit kendskab til græs- og hybridbaner være med til at vise vejen, når der fremover etableres nye baner til både klub- og landshold.  

Vigtig optimering

For Fodbolddirektør i DBU, Peter Møller, er ansættelsen af Anders Faber Nielsen et vigtigt skridt på vejen mod at optimere forholdene for landets fodbold:

”DBU ønsker at optimere forholdene for alle fodboldspillere i hele landet. Gode baner og faciliteter er en forudsætning for at følge med udviklingen af spillet, og det er ikke mindst en afgørende faktor i drømmen om at vinde på den internationale scene. Med ansættelsen af Anders får vi en faglig dygtig person, der skal bidrage til, at vi kan tage vigtige og afgørende skridt på det område,” siger Peter Møller

Første skridt er taget

Arbejdet er allerede i gang i Helsingør Kommune, hvor en ny hybridbane i marts 2023 skal lægge underlag til blandt andet kommende landsholdssamlinger. Anders Faber Nielsen har været med fra projektets spæde begyndelse, og bliver ansvarlig for drift og vedligeholdelse af banen, der er en investering i samarbejde med Helsingør Kommune og Marienlyst Strandhotel.

Græssets kvalitet er essentielt

Anders Faber Nielsen ser græsset som en essentiel del af præstationen på fodboldbanen. Og det gælder uanset, om det er en landsholds- eller U7-spiller, der løber rundt på banen:

”Græsbanerne er et essentielt værktøj for fodboldspilleren – og sammen med træneren er kvaliteten af græsset noget af det vigtigste for at kunne sikre seværdig og interessant fodbold. Vi har arbejdet hårdt igennem 25 år, og vi skal fortsætte udviklingen, sådan at græsbanerne har en kvalitet, der kan forventes i et fodboldland som Danmark,” siger Anders Faber Nielsen.

Anders Faber Nielsen tiltræder i stillingen i DBU 1. september 2022. Han kommer fra en stilling som drifts- og administrationsleder i Herning Kommune med ansvaret for 160 fodboldbaner.