E-landsholdet på plads til eNations Cup 2019

Det bliver Fatih Üstün og Marcus Jørgensen, der skal repræsentere Danmark til den store FIFA-turnering i eFootball, eNations Cup 2019. De to spillere er udtaget af et nyt udvalg med repræsentanter fra esportsmiljøet i Danmark samt DBU. Derudover er der udpeget en e-landstræner til at stå i spidsen for holdet.

E-landsholdet på plads til eNations Cup 2019
E-landsholdet i FIFA fra venstre: Fatih Üstün, Marcus Jørgensen, August Rosenmeier & Dennis Nordenbøl, der skal repræsentere Danmark til eNations Cup i London. Foto: fodboldbilleder.dk
Af: DBU Kommunikation

Der er meget på spil, når det danske e-landshold i april drager afsted til den store FIFA-turnering eNations Cup i London med deltagelse af 20 stærke e-landshold fra hele verden.

Og nu står det klart, at det bliver Fatih ”FifaÜstün” Üstün og Marcus ”Marcuzo” Jørgensen, der kommer til at skulle forsvare vores ære, når kampene går i gang ved eFootball-turneringen i England den 13. og 14. april.

De to spillere er udtaget af et nyt e-landsholdsudvalg, der består af fire personer, herunder en ny e-landsholdstræner. Dennis Nordenbøl, der har mange års erfaring fra esportsmiljøet i Danmark og nu blandt andet arbejder som ekspert og kommentator for eSuperligaen, står i spidsen for udtagelsen som e-landstræner, og han er meget glad for at kunne rejse med de to spillere til eNations Cup i London i april.

”Fatih er i øjeblikket en af verdens bedste spillere, og han er en vaskeægte målmaskine, som kan score på mange forskellige måder. Marcus er også en sand bomber, der i den sidste måneds tid har været i uhyggeligt god form ved at kvalificere sig til de tre seneste udenlandske turneringer, så det er et virkelig kompetent hold, vi sender afsted” siger e-landstræner Dennis Nordenbøll.

Derudover er August ”Agge” Rosenmeier udtaget som 3. mand, som træder til, hvis én af de to spillere bliver forhindret i at deltage i turneringen i eFootball.

I eSuperligaen repræsenterer Marcus Jørgensen og August Rosenmeier begge North, mens Fatih Üstün tørner ud for FC Helsingør.

Truppen er udtaget af et nyt e-landsholdsudvalg, hvor der både sidder repræsentanter fra esportsmiljøet i Danmark og DBU.

Kenneth Reeh, der er konstitueret direktør i DBU, og en del af udvalget, er begejstret over at skulle sende to skarpe repræsentanter afsted.

”Vi er meget glade for at kunne udtage Fatih Üstün og Marcus Jørgensen til turneringen. De er begge dygtige og erfarne, og vi er helt overbeviste om, at de tager til London og leverer et rigtig flot resultat under ledelse af Dennis Nordenbøll som e-landstræner. Det bliver meget spændende at følge,” siger Kenneth Reeh.

Til eNations Cup er Danmark i gruppe D med Australien, Holland, Portugal og Rusland.

To spillere skal repræsentere Danmark til turneringen, hvor hver kamp afgøres over tre runder. Én runde mellem to spillere på Playstation, én runde mellem to spillere på Xbox og slutteligt en tredje runde, hvor der spilles to-mod-to på én af de to konsoller.

Turneringsformatet består først af et gruppespil, hvorefter de to bedst placerede hold i grupperne avancerer til knockout-kampe.

Vinderne af turneringen får hver mulighed for at vinde op mod 1500 EA SPORTS FIFA 19 Global Series points, og der spilles med FIFA Ultimate Team – også kaldet FUT – hvor spillerne kan sætte præcis det hold, de ønsker.

I det nye udvalg, der har udtaget holdet, sidder følgende personer:

Dennis Nordenbøl, e-landstræner
Dennis Nordenbøl er i dag kommentator og ekspert på dækningen af den danske eSuperliga og har i alt 25 års erfaring fra den danske FIFA-scene, hvor han blandt andet som aktiv spiller har vundet tre danske mesterskaber, ligesom han også har deltaget i et væld af turneringer i udlandet.

Kenneth Reeh, konstitueret administrerende direktør, DBU
Kenneth Reeh var i februar i år med til at sikre udtagelsen af det første e-landshold, der vandt FIFA 19 Nordics Invitationel-turneringen i Finland.

Kristoffer Smedstrup, ejer, Sports-Gaming.dk
Kristoffer Smedstrup har været en del af det danske FIFA-miljø i snart 10 og stiftede for fem år siden Sports-Gaming.dk, hvor han siden har arrangeret over 300 FIFA-events i Danmark og dækket sporten tæt med redaktionelt indhold.

Ronnie Hansen, direktør, Burson Cohn & Wolf
Ronnie Hansen er direktør hos Burson Cohn & Wolf og rådgiver globalt indenfor sport og underholdning. Han rådgiver etablerede sports- og underholdningsorganisationer omkring esport og fungerer også som rådgiver for nogle af verdens største esportsselskaber.

 

Log ind